Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lamborghini Aventador SVJ: Απλά ακραία

Ελλάδα 13:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Lamborghini Aventador SVJ: Απλά ακραία

ΝΕΑ

Lamborghini Aventador SVJ: Απλά ακραία

ΝΕΑ

Η πιο hardcore έκδοση της Lamborghini Aventador, με κωδικό SVJ (Super Veloce Jota) είναι έτοιμη να αποδείξει ότι δικαίως θα πρέπει να θεωρείται ως ένα μοντέλο προσανατολισμένο για περιβάλλον πίστας. Με ποιον τρόπο; Σπάζοντας το ρεκόρ γύρου για μοντέλο παραγωγής που κατέχει η Porsche 911 GT2 RS, στην κολασμένη πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η Aventador SVJ διαθέτει ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει τα απαραίτητα αξεσουάρ, όπως φαρδύτερες ποδιές, μεγαλύτερο εμπρός σπόϊλερ και βέβαια την τεράστια πίσω πτέρυγα που έχει και βασικό ρόλο στην επίτευξη της απαραίτητης κάθετα παραγόμενης πίεσης (downforce).  Το έμπειρο μάτι του ενδιαφερόμενου θα παρατηρήσει επίσης τις τοποθετημένες σε διαφορετική θέση πίσω απολήξεις, αλλά και τον επανασχεδιασμένο διαχύτη, που αποτελεί μέρος του πακέτου ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva), που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Huracan Performante.

2019-lamborghini-aventador-sv-jota-spy-shots (1)-chariatis-530

Κάτω από το καπό της Aventador SVJ  φιλοξενείται ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας των 6,5 λίτρων, που έχει δεχθεί τις απαραίτητες βελτιώσεις από τους μηχανικούς της φίρμας, με αποτέλεσμα η ισχύς να ξεπερνά τους 810 ίππους στις 9.000 rpm, από τους 740 της πολιτικής έκδοσης.

Advertisement

2019-lamborghini-aventador-sv-jota-spy-shots (2)-chariatis-640