Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κριτήριο η αξιοπιστία του pick up της Tesla

Ελλάδα 9:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κριτήριο η αξιοπιστία του pick up της Tesla

ΝΕΑ

Κριτήριο η αξιοπιστία του pick up της Tesla

ΝΕΑ

Μέχρι τώρα, το μεγαλύτερο θέμα για τα αυτοκίνητα της Tesla ήταν να παρουσιάζουν μεγάλη αυτονομία και καλές επιδόσεις. Τώρα που ετοιμάζεται το pick up, η προσοχή στρέφεται στο κατά πόσο μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις των επαγγελματιών για αξιοπιστία.

Advertisement
Advertisement

 

Για την Tesla η αυτονομία των αυτοκινήτων της ήταν το πιο σπουδαίο από τα ζητούμενα που αναζητούσε να καλύψει με τον πλέον πειστικό τρόπο, προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού που θα ήθελε να βάλει την ηλεκτροκίνηση στις μετακινήσεις του αλλά με το μικρότερο δυνατό κόστος σε ότι έχει να κάνει με τις συνήθειές του. αυτό σήμαινε πως για τα επιβατικά της Tesla, πέραν των δεδομένα καλών επιδόσεων, το σημαντικότερο μέλημα ήταν να προσφέρει μεγάλη αυτονομία ανάμεσα σε δύο πλήρεις φορτίσεις, για να έχει ο κάθε ενδιαφερόμενος τη δυνατότητα να μην στερηθεί τις διαδρομές που έκανε με το βενζινοκίνητο –προηγούμενο- αυτοκίνητό του.

Advertisement
Advertisement

Τώρα όμως που η Tesla ετοιμάζεται να παρουσιάσει μοντέλο που θα την εκπροσωπεί και στην κατηγορία των επαγγελματικών αυτοκινήτων, η προσέγγιση πρέπει να είναι λίγο διαφορετική. Βλέπετε εκτός της αυτονομίας που παραμένει ένα από τα σημαντικότερα ζητούμενα, για τους επαγγελματίες ακόμα πιο βαρύνουσας σημασίας είναι η αξιοπιστία. Με τα καλύτερα μοντέλα του είδους στον τομέα της αξιοπιστίας να είναι τα Ford F-150, Dodge Ram και Chevrolet Silverado, εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως το να συγκριθεί και να «αμφισβητήσει» την αποδεδειγμένη ικανότητα των «συμβατικών» μοντέλων, δεν είναι κάτι που κατακτάται από τη μια μέρα στην άλλη.

Advertisement

Από μια σχετική έρευνα, προκύπτει πως το 31,3% των αγοραστών pick up φορτηγών αυτοκινήτων, θεωρούν ως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του μοντέλου που θα αγόραζαν, την υψηλή αξιοπιστία και την μακροχρόνια απροβλημάτιστη συμβίωση. Μόνο το 5,8% των συμμετεχόντων στην έρευνα αυτή, κάνει λόγο για τις επιδόσεις και την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου ως σημαντικότερου παράγοντα για την επιλογή. Η Tesla δείχνει να βασίζεται ιδιαίτερα στη βελτίωση του πρεστίζ για όποιον επαγγελματία επιλέξει ηλεκτρικό pick up για τη δουλειά του, κάτι που όπως φαίνεται, απέχει αρκετά από την πιο ρεαλιστική οπτική των επαγγελματιών.

Advertisement