Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κρίσιμες συμβουλές για το Μαραθώνιο

Ελλάδα 8:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κρίσιμες συμβουλές για το Μαραθώνιο

ΝΕΑ

Κρίσιμες συμβουλές για το Μαραθώνιο

ΝΕΑ

Η προπονήτρια του BMW team Μαρία Πολύζου δίνει μερικές χρήσιμες συμβουλές σε όλους όσοι θα τρέξουν αυτή την Κυριακή στον Μαραθώνιο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο 34ος αυθεντικός μαραθώνιος είναι γεγονός και ταυτόχρονα αποτελεί μια τεράστια οργανωτική πρόκληση καθότι φέτος συμπληρώνονται 120 χρόνια από την πρώτη διεξαγωγή Μαραθωνίου στη σύγχρονη ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων. Στο φετινό αγώνα της κλασσικής διαδρομής των 42.195m θα συμμετέχουν 18.000 αθλητές. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει στο Μαραθώνα την Κυριακή για να εκκινήσουν όλοι αυτοί οι Μαραθωνοδρόμοι. Η εκκίνηση των πρώτων θα δοθεί στις 09:00 και των τελευταίων στις 09:35. Δηλαδή επί 40 λεπτά θα εκκινούν άνθρωποι στον αγώνα. Συνολικά θα αγωνιστούν την Κυριακή 50000 άνθρωποι μαζί με τους αγώνες των 5km και των 10km. Προφανώς ο καθένας προσπαθώντας να υπερβεί τα δικά του όρια.

bmw-marathonios-workout-c640

Advertisement
Advertisement

Η BMW έχει συνδέσει παγκοσμίως τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της σειράς i με τους αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Στον πρόσφατο Μαραθώνιο του Βερολίνου το BMW i3 με την αυξημένη χωρητικότητα μπαταριών βρίσκονταν στο κεφάλι της κούρσας μεταφέροντας το χρονόμετρο που έβλεπαν οι πρωτοπόροι για 42km. Προφανώς ως ηλεκτρικό δεν εκπέμπει ρύπους και δεν ενοχλεί τους αθλητές, όμως υπάρχουν πολλά περισσότερα κοινά, με τους δρομείς. Οι ρίζες της φιλοσοφίας Efficient Dynamics βρίσκονται στο πνεύμα του Μαραθωνίου. Η BMW Hellas έχει δική της ομάδα στο Μαραθώνιο που αποτελείται από εργαζόμενους, συνεργάτες, πελάτες και δημοσιογράφους. Προπονήτρια της ομάδας η μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου. Εκτός από την ομάδα και τη χορηγία η BMW προσφέρει τα αυτοκίνητά της για τη μεταφορά των επισήμων αλλά και την κεφαλή του αγώνα. Συνολικά θα χρησιμοποιηθούν 20 BMW για τις ανάγκες του αγώνα.

Επικεφαλής του Μαραθωνίου της Αθήνας θα βρίσκεται ένα αμιγώς ηλεκτρικό BMW i3 το οποίο θα φέρει και το ρολόι με το χρονόμετρο. Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο αλλά για τους πρωτοπόρους που ακολουθούν κατά πόδας το αυτοκίνητο προπομπό, έχει τεράστια σημασία ότι αυτό δεν εκπέμπει ρύπους όντας αμιγώς ηλεκτρικό. Το αυτοκίνητο αυτό θα οδηγεί ο επικεφαλής του τμήματος i της BMW, Αντώνης Αδάναλης. Μάλιστα τις προάλλες έκανε και αυτός τη σχετική πρόβα του, σε μια προπόνηση της ομάδας της BMW όπου η προπονήτρια Μαρία Πολύζου έδωσε τις τελευταίες της συμβουλές ενόψει του αγώνα.

Δείτε το σχετικό βίντεο…

Advertisement