Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κοντά σε συμφωνία Daimler και Geely για την Smart

Ελλάδα 1:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κοντά σε συμφωνία Daimler και Geely για την Smart

ΝΕΑ

Κοντά σε συμφωνία Daimler και Geely για την Smart

ΝΕΑ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Daimler βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την κινέζικη Geely, ιδιοκτήτρια της Volvo, για την πώληση του 50% των μετοχών της Smart.

Advertisement
Advertisement

Η σχετική αναφορά έγινε στους Financial Times όπου σημειώνεται πως η επιβεβαίωση της συμφωνίας αναμένεται πριν την έκθεση αυτοκινήτου στη Σανγκάη τον Απρίλιο. Θυμίζουμε πως την προηγούμενη χρονιά η Geely απέκτησε μερίδιο 10% των μετοχών της Daimler έναντι του ποσού των 9 δισ. δολαρίων και έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος του γερμανικού ομίλου.

Την Δευτέρα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ανέφερε πως η Daimler θα πάρει σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το μέλλον της Smart μέχρι το τέλος του έτους. Είναι γνωστό πως στους κύκλους της Daimler αυξάνεται συνεχώς η ανησυχία από την πτωτική πορεία της Smart που δείχνει να έχει άμεση ανάγκη από κάποια ριζική αλλαγή που θα αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα. Την περασμένη χρονιά οι πωλήσεις της Smart έπεσαν παγκοσμίως κατά 4,6% φθάνοντας τις 128.802 μονάδες ενώ οικονομικές αναλύσεις αναφέρουν πως η εταιρία έχει απώλειες 500-700 εκατομμυρίων ετησίως.

Σε μια προσπάθεια ανανέωσης της Smart η Daimler πήρε την απόφαση αλλαγής της σε μάρκα με αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα, ελπίζοντας πως έτσι θα γίνει πιο ελκυστικής σε αγορές όπως αυτή της Κίνας που είναι πρώτη στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement