Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κόφτης σε όσους πιάνονται τακτικά να παραβιάζουν το όριο ταχύτητας

Ελλάδα 1:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόφτης σε όσους πιάνονται τακτικά να παραβιάζουν το όριο ταχύτητας

ΝΕΑ

Κόφτης σε όσους πιάνονται τακτικά να παραβιάζουν το όριο ταχύτητας

ΝΕΑ

Για όσους οι κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα δεν είναι κάτι που τους απασχολεί, έρχεται μία πολύ πιο αυστηρή και αποτελεσματική τιμωρία.

Advertisement
Advertisement

Ένα νέο μέτρο που μοιάζει ακραίο και υπερβολικό συζητείται για να εφαρμοστεί έτσι ώστε να περιοριστούν ακόμα περισσότερο τα ατυχήματα από υπερβολική ταχύτητα.

Συγκεκριμένα, στους οδηγούς που διαπιστώνεται επανειλημμένα ότι τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα από τις κάμερες κυκλοφορίας της Νέας Υόρκης θα μπορούσε να τους αφαιρεθεί αυτή η επιλογή.

Σύμφωνα με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, οι οδηγοί που παίρνουν έξι ή περισσότερες κλήσεις από κάμερα ταχύτητας ή κάμερα κόκκινου σηματοδότη μέσα σε ένα χρόνο ή παίρνουν 11 βαθμούς στην άδειά τους σε διάστημα 18 μηνών, θα υποχρεώνονται σε εγκατάσταση συσκευής περιορισμού της ταχύτητας στο αυτοκίνητό τους.

Advertisement
Advertisement

Ο κυβερνήτης θα μείωνε την ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το όχημα στα 48 χλμ/ώρα ή 8 χλμ/ώρα πάνω από το όριο ταχύτητας της πόλης.

Το πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από τις συσκευές κλειδώματος ανάφλεξης που επιβάλλει η πολιτεία της Νέας Υόρκης στα οχήματα των οδηγών που οδηγούν επανειλημμένα μεθυσμένοι.

Αν και η Νέα Υόρκη δεν είναι η μόνη πολιτεία που εισάγει αλκοολόμετρα στα αυτοκίνητα, θα είναι η πρώτη πολιτεία στην Αμερική που θα απαιτήσει την προσθήκη ρυθμιστή ταχύτητας στα οχήματα.

Advertisement

Οι αρχές της πόλης θέλουν να εφαρμόσουν αυτό το μέτρο καθώς έχουν διαπιστώσει ότι οι οδηγοί που λαμβάνουν την μία κλήση μετά την άλλη, δεν αλλάζουν τη συμπεριφορά τους και αντιμετωπίζουν μόνο πρόστιμα, χωρίς περιορισμούς στην άδεια οδήγησης, καθώς οι κάμερες κυκλοφορίας αναγνωρίζουν μόνο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και όχι τον οδηγό, γλιτώνοντας έτσι από τη λήψη βαθμών στην άδεια οδήγησης.

Δεν είναι σίγουρο πάντως αν θα περάσει αυτό το ακραίο μέτρο, αν και τα ατυχήματα στην πόλη έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με τα περισσότερα αυτά να οφείλονται στην υψηλή ταχύτητα μέσα στον αστικό χώρο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο: Του κατάσχεσαν το δίπλωμα για 15 χρόνια
Η Τροχαία θα κάνει εξετάσεις αίματος στους οδηγούς
Σε ποιά χώρα στην Ευρώπη οι μετακινήσεις είναι πιο ασφαλείς;