Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Κίτρινη» κάρτα στους εκτελωνιστές από την ΑΑΔΕ

Ελλάδα 19:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Κίτρινη» κάρτα στους εκτελωνιστές από την ΑΑΔΕ

ΝΕΑ

«Κίτρινη» κάρτα στους εκτελωνιστές από την ΑΑΔΕ

ΝΕΑ

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου με σκοπό την προστασία του κοινού και των εργαζομένων στα τελωνεία.

Advertisement
Advertisement

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες, όταν με εγκύκλιό του ο κ. Πιτσιλής ενημέρωνε του εργαζόμενους στα τελωνεία ότι οι εκτελωνισμοί θα πραγματοποιούνται αυστηρά κατόπιν ραντεβού και οι εκτελωνιστές στον Πειραιά έσπευσαν να δημιουργήσουν το αδιαχώρητο αδιαφορώντας για την εκείνων και των τελωνειακών υπαλλήλων.

Αποτέλεσμα ήταν να συνωστίζονται ο ένας πίσω από τον άλλο χωρίς βέβαια να τηρείται ούτε στο ελάχιστο το πρωτόκολλο που έχει εκδώσει ο Ελληνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Advertisement
Advertisement

Με αφορμή λοιπόν τα φαινόμενα συνωστισμού εκτελωνιστών και λοιπών συναλλασσομένων, που καταγράφονται έξω από Τελωνεία, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αναγκάστηκε να δείξει «κίτρινη» κάρτα στους εκτελωνιστές.

Επίσης υπενθυμίζει μέσω απόφασης ότι, με σκοπό την εξασφάλιση της διαρκούς και απρόσκοπτης λειτουργίας των Τελωνείων όλης της χώρας, αλλά και την προστασία του συναλλακτικού κοινού και των εργαζομένων στα Τελωνεία, προβλέπεται με σχετική απόφαση η λειτουργία των τελωνείων σε 3 βάρδιες, ώστε, σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε μία βάρδια, να μπορεί να γίνει απολύμανση στο χώρο και να λειτουργήσει η επόμενη βάρδια ή το προσωπικό ασφαλείας.

Στην ίδια απόφαση προβλέπεται ότι οι εκτελωνισμοί γίνονται μετά από τη διατύπωση αιτήματος από τους ενδιαφερόμενους, τηλεφωνικά ή μέσω e-mail, ώστε και να υπάρχει ομαλή ροή και να διασφαλίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο η προστασία της υγείας των υπαλλήλων και των πολιτών.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ακόμα ότι, στο site της ΑΑΔΕ, υπάρχει πλήρης κατάλογος τηλεφώνων και διευθύνσεων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας όλων των τελωνείων της χώρας, καθώς και του συνόλου των υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Περαιτέρω, για τη διευκόλυνση του εμπορίου, έχει ήδη μειωθεί από 60 σε 30 λεπτά ο χρόνος αυτόματου τελωνισμού (timer) των εμπορευμάτων, σημαντικές αποστολές και λήψεις εγγράφων γίνονται ήδη ηλεκτρονικά, ενώ προετοιμάζονται και άλλες δυνατότητες ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των συναλλασομένων.

Advertisement

Στις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, οι Τελωνειακές Υπηρεσίες και οι τελωνειακοί υπάλληλοι της χώρας, συνεχίζουν να εξυπηρετούν το εμπόριο και να εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς. Παρακαλούμε για την κατανόηση, υπομονή, και συνεργασία όλων και προπάντων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας μέσα και έξω από τα Τελωνεία.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: “Πάρτι” της Τροχαίας στους άδειους δρόμους!

Advertisement

Παρατείνεται η ισχύς των ΚΤΕΟ – Αναβάλλονται οι εξετάσεις για δίπλωμα

Δείτε πως θα “σκοτώσετε” τον κορωνοϊό στο αυτοκίνητό σας!