Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κύκνειο άσμα για το Nissan GT-R R35

Ελλάδα 9:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κύκνειο άσμα για το Nissan GT-R R35

ΝΕΑ

Κύκνειο άσμα για το Nissan GT-R R35

ΝΕΑ

Με δύο νέες εκδόσεις για το 2025 αποχαιρετάει η Nissan την R35 γενιά του θρυλικού GT-R.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία γενιά του θρυλικού Nissan GT-R είναι η R35 και πλέον οδεύει προς τον 18ο χρόνο ζωής του. Από ότι φαίνεται οι Ιάπωνες έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζουν την καινούρια γενιά του αυτοκινήτου, ωστόσο δεν αφήνουν «απεριποίητο» το GT-R R35 παρουσιάζοντας αναβαθμίσεις για το 2025.

Οι καινούριες εκδόσεις είναι βασισμένες στην T-Spec Premium και την Track Edition που είναι πολύ πιθανό να είναι και οι τελευταίες που βλέπουμε για αυτό το τόσο σημαντικό μοντέλο. Οι δύο εκδόσεις δεν έχουν κάποια αναβάθμιση όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση διατηρώντας τη δομή και τις λεπτομέρειες του μοντέλου 2024.

Οι αλλαγές ξεκινούν κάτω από το καπό όπου ο V6 κινητήρας έχει δεχτεί αναβαθμίσεις για να μειωθεί το βάρος του. Έχουμε λοιπόν καινούρια ελατήρια στα πιστόνια, καινούριες μπιέλες και στρόφαλους που προέρχονται από την έκδοση Nismo Special Edition. Το αποτέλεσμα είναι ακόμα πιο ανάλαφρο ανέβασμα των στροφών και ταχύτερη απόκριση του τούρμπο.

Advertisement
Advertisement

Για να δοθεί και μια συλλεκτική διάσταση στην έκδοση η Nissan έχει τοποθετήσει μια αλουμινένια πλακέτα με το όνομα «Takumi» στον κινητήρα που παραπέμπει στο όνομα του μηχανικού που ασχολήθηκε με την αναβάθμιση του κινητήρα. Όσο για την απόδοση, ο V6 των 3,8 λίτρων αποδίδει 565 ίππους στην βασική έκδοση και 600 ίππους στην έκδοση Nismo.

Εκτός από τον κινητήρα, οι νέες εκδόσεις GT-R έχουν αλλαγές στο εσωτερικό της καμπίνας. Το σαλόνι λοιπόν της τελευταίας έκδοσης του GT-R φέρει απαλό μπλε εσωτερικό στο χρώμα Blue Heaven το οποίο συνδυάζεται με μαύρες λεπτομέρειες. Όπως είναι ήδη γνωστό το Nissan GT-R R35 είναι διαθέσιμο μόνο στην αγορά της Ιαπωνίας και φήμες αναφέρουν ότι για το 2025 θα κατασκευαστούν μόνο 1.500 μονάδες.

Το επόμενο κεφάλαιο του θρυλικού αυτού αυτοκινήτου ακόμα δεν το γνωρίζουμε, σίγουρα όμως οι Ιάπωνες θα συνεχίσουν την παράδοση έστω και με ένα αμιγώς ηλεκτρικό GT-R.