Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia: Το ηλεκτρικό Imagine Concept στην παραγωγή

Ελλάδα 12:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia: Το ηλεκτρικό Imagine Concept στην παραγωγή

ΝΕΑ

Kia: Το ηλεκτρικό Imagine Concept στην παραγωγή

ΝΕΑ

Η Kia έχει ήδη ηλεκτρικά οχήματα στη γκάμα της, όπως τα e-Soul και e-Niro, ωστόσο, οι προτάσεις της θα μπορούσαν σύντομα να επεκταθούν και σε άλλα μοντέλα, με πρώτο το αμιγώς ηλεκτρικό Imagine Concept που είδαμε πρόσφατα.

Advertisement
Advertisement

 

Η νέα γενιά Ceed και το XCeed, μπορεί να βρίσκονται σε αυτή τη λίστα, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της φίρμας Emilio Herrera, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για την ηλεκτροκίνηση της σειράς. “Η παραγωγή των υβριδίων plug-in XCeed και Ceed θα αρχίσει στα τέλη Νοεμβρίου στο εργοστάσιό μας στη Ζιλίνα. Και τα δύο μοντέλα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τον Ιανουάριο του 2020. Επίσης, τον Νοέμβριο θα ξεκινήσει μια ήπια-υβριδική έκδοση του Ceed “, είπε. “Σταδιακά, κάθε έκδοση του Ceed θα υιοθετεί κάποια μορφή ηλεκτροδότησης. Εξετάζουμε επίσης μια πλήρη ηλεκτρική έκδοση”, πρόσθεσε με νόημα.

Ο Herrera επιβεβαίωσε επίσης ότι το Imagine Concept μπορεί εάν όλα πάνε καλά να ενταχθεί στην παραγωγή σε δύο χρόνια από σήμερα. “Το Imagine by Kia Concept όπως είναι το πλήρες όνομά του που παρουσιάσαμε στη φετινή Έκθεση της Γενεύης θα αποτελέσει τη βάση ενός BEV που θα ξεκινήσουμε το 2021”. Η μελέτη συγκέντρωσε οχήματα από διαφορετικές κατηγορίες, SUV, hatch και sedan. Διαθέτει ένα αρκετά τολμηρό εξωτερικό σχέδιο και ακόμη πιο τολμηρή διάταξη διακόσμου στην καμπίνας, με όχι λιγότερες από 21 οθόνες εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης τοποθετημένες πάνω από το ταμπλό που δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, το τελικό μοντέλο παραγωγής θα υποβαθμιστεί σημαντικά, καθώς δεν περιμένουμε να ακολουθήσει κατά γράμμα το πρωτότυπο (άλλωστε η ίδια η Kia παραδέχτηκε πως κοροϊδεύει άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που βάζουν μια τεράστια οθόνη στο αυτοκίνητό τους), ούτε να προσφέρει ένα τόσο μινιμαλιστικό πιλοτήριο.