Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Kia Stinger GT και σε ηλεκτρικό;

Ελλάδα 11:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Kia Stinger GT και σε ηλεκτρικό;

ΝΕΑ

Το Kia Stinger GT και σε ηλεκτρικό;

ΝΕΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες η Kia έχει στα σκαριά την ηλεκτρική έκδοση του νέου Stinger GT, ενώ σύντομα θα το εξοπλίσει και με σύστημα αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το Stinger GT είναι το ολοκαίνουργιο μεγάλο 4θυρο κουπέ της Kia, που κέρδισε τις εντυπώσεις με την σχεδίασή του στην έκθεση του Ντιτρόιτ. Η κορεάτικη εταιρεία φαίνεται ότι έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για το νέο της δημιούργημα, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της. Πιο αναλυτικά, πληροφορίες από την Kia που ήρθαν στη δημοσιότητα αναφέρουν ότι το Stinger GT θα αποκτήσει πιθανότητα μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, καθώς η εταιρεία θα επιδιώξει να δημιουργήσει το αντίπαλο δέος της Tesla.

Χωρίς να ξέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες, φαίνεται ότι η Kia εξελίσσει αυτή τη στιγμή ένα ηλεκτρικό σύνολο υψηλής απόδοσης, με μεγάλη αυτονομία κίνησης. Επιπλέον, στα επόμενα δύο χρόνια το 4θυρο κουπέ μοντέλο θα εξοπλιστεί και με σύστημα που θα του επιτρέπει να κινείται αυτόνομα στον αυτοκινητόδρομο.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά τα υπόλοιπα τεχνικά στοιχεία του πισωκίνητου Stinger GT που είναι γνωστά, θυμίζουμε ότι η γκάμα κινητήρων έχει στην κορυφή της ένα μοτέρ 3,3 λίτρων twin-turbo V6 με 370 άλογα Το κιβώτιο είναι 8άρι αυτόματο και το 0-100 έρχεται σε μόλις 5,1 sec, με τελική ταχύτητα 244 km/h. Παράλληλα, υπάρχει η επιλογή και για έναν δεύτερο βενζινοκινητήρα με 4κύλινδρο turbo μοτέρ 260 ίππων, ενώ προς το παρόν η Kia δεν αποσαφηνίζει το εάν θα προσφέρει και diesel έκδοση για το νέο της μοντέλο. Οι δύο παραπάνω εκδόσεις συνδυάζονται και με σύστημα τετρακίνησης.