Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia Soul Electric με 400 km αυτονομίας

Ελλάδα 12:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia Soul Electric με 400 km αυτονομίας

ΝΕΑ

Kia Soul Electric με 400 km αυτονομίας

ΝΕΑ

Με αυτονομία 400 km, το νέο Kia Soul Electric του 2020 κάνει την διαφορά. Στην πραγματικότητα, έχει μεγαλύτερη εμβέλεια από το Kia Niro EV.

Advertisement
Advertisement

Η Kia έκανε το ντεμπούτο του νέου Soul πίσω στο LA Auto Show και μας συγκλόνισε με την είδηση ότι θα είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 64-kWh που βρίσκεται τόσο στο Niro EV όσο και στο Hyundai Kona Electric. Είχαμε υποθέσει ότι το μικρότερο πακέτο των 39 kWh θα βρεθεί στο Soul Electric, αλλά αυτό δεν συμβαίνει στην περίπτωση των ΗΠΑ. Η Kia λέει ότι οι Αμερικανοί αγοραστές απαιτούν μεγάλη ποικιλία σε αυτό το μέτωπο, οπότε το Soul Electric ήταν φυσικό επόμενο γι αυτούς.

Οι διαρροές είχαν ξεκινήσει νωρίτερα: “Η επόμενη γενιά Kia Soul EV γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 2018 Auto Show του Λος Άντζελες. Ένα από τα πιο προηγμένα αστικά συμπαγή crossover επιστρέφει με ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες. Το όχημα θα τροφοδοτείται από μια νέα γενιά, τελευταίας τεχνολογίας μπαταρία λιθίου-ιόντων λιθίου 64 kWh. Αυτή είναι ίδια με την αντίστοιχη του Kia Niro EV”, ανέφεραν από την εταιρία κάποιους μήνες πριν.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το σημερινό Soul EV, με το πακέτο μπαταριών των 30 kWh, έχει αυτονομία 179 km, υπολογίζουμε ότι το νέο με 64-kWh θα ξεπεράσει τα 400 km. Δυστυχώς, δεδομένου ότι είναι Kia, σηματοδοτεί περιορισμένη προσφορά στις ΗΠΑ, έτσι η διαθεσιμότητα θα είναι ένα πρόβλημα. Το Soul Electric του 2020 θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στο έτος, οπότε οι τιμές του αναμένονται…

Advertisement
Advertisement