Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia Seltos: Παρουσιάζεται στα τέλη του μήνα

Ελλάδα 1:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia Seltos: Παρουσιάζεται στα τέλη του μήνα

ΝΕΑ

Kia Seltos: Παρουσιάζεται στα τέλη του μήνα

ΝΕΑ

Η Kia εξελίσσει ένα νέο compact SUV το οποίο θα ονομαστεί Seltos και θα διαθέτει χρώμιο στο πίσω έμβλημα. Τα υπόλοιπα θα αποκαλυφθούν αργότερα αυτό το μήνα.

Advertisement
Advertisement

 

Αν νομίζετε ότι είναι ένα μάλλον περίεργο όνομα, δεν θα διαφωνήσουμε μαζί σας παρότι η εταιρία δίνει την εξήγηση. To “Seltos” αντλεί έμπνευση από την ελληνική μυθολογία, ειδικά από τον Κέλτο που ήταν γιος του Ηρακλή. Γιατί όμως τότε να μην ονομαστεί Celtos; Επειδή σε αυτή την περίπτωση, το “S” σημαίνει αθλήματα και ταχύτητα. Αυτός είναι ο επίσημος λόγος της Kia, παρότι θα μπορούσε να επικαλεστεί κάτι σχετικό με το στυλ, την πρακτικότητα, τους χώρους.

Advertisement
Advertisement

Καμία άλλη πληροφορία δεν είναι διαθέσιμη από την Kia, ούτε τα teasers μας έκαναν σοφότερους σε κάτι άλλο. Λεπτομερή εσωτερικά σκίτσα πάντως αποκαλύπτουν μια φιλόξενη καμπίνα με μια μεγάλη οθόνη αφής 10,25 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό. Το Adaptive cruise control είναι ορατό μεταξύ των επιλογών, οπότε υποθέτουμε πως θα υπάρχουν στη λίστα όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού. Τα εξωτερικά σκίτσα αποκαλύπτουν τη μάσκα τίγρης της Kia και τους στενούς προβολείς ενώ αντίθετα με το Soul, το Seltos διαθέτει ένα ευρύ, καμπύλο πίσω μέρος που υποδηλώνει ότι αυτό το SUV ενσωματώνει περισσότερο στοιχεία από τον τρόπο ζωής των crossover.

Η Kia λέει ότι το Seltos απευθύνεται σε νέους που αγαπούν την τεχνολογία και αναζητούν κάτι που ξεχωρίζει από το πλήθος. Αυτό θα είναι ένα πολύ δύσκολο καθήκον, καθώς τα συμπαγή SUV αποτελούν την πιο ανταγωνιστική κατηγορία της ευρωπαϊκής αγοράς. Υποψιαζόμαστε πως θα δούμε περισσότερα teasers τις επόμενες ημέρες, με την πλήρη αποκάλυψη να έρχεται μέχρι τα τέλη Ιουνίου.