Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia Rio GT: Δείχνουν τα δόντια τους

Ελλάδα 12:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Kia Rio GT: Δείχνουν τα δόντια τους

ΝΕΑ

Kia Rio GT: Δείχνουν τα δόντια τους

ΝΕΑ

Δεν ήταν και λίγα τα βλέμματα που απέσπασε το νέο Kia Rio στο πρόσφατο σαλόνι αυτοκινήτου στο Παρίσι. Από εκεί και έπειτα, ξεκίνησε αυτόματα η κουβέντα για την ισχυρή έκδοση με τα δυο λατινικά στην ούγια…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Οι Κορεάτες διαρρέουν διαρκώς πληροφορίες για το καυτό hatch που ετοιμάζουν, προκειμένου σύμφωνα με τους ίδιους να φέρουν σε δύσκολη θέση τον ανταγωνισμό, κυρίως εκείνον που προέρχεται από την Ευρώπη.

Το Rio GT είναι ηλίου φαεινότερο πως θα επιστρατεύσει μια επιθετική εμφάνιση η οποία θα εστιάζει στο ρύγχος αρπακτικού, στους μεγάλους τροχούς, στα αεροδυναμικά στοιχεία, στα LED φωτιστικά, αλλά και στα λογότυπα «GT».

Advertisement
Advertisement

Εκείνος που σίγουρα αναμένεται να σηκώσει μανίκια για να δικαιώσει την όλη εκτέλεση, είναι ο τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας με τούρμπο και άμεσο ψεκασμό καυσίμου 1,6 λίτρων της Kia, με ονομαστική ισχύ τους 180 ίππους.

Το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν το εγχείρημα hot hatch οι Κορεάτες, αποδεικνύεται έμπρακτα από το ποιον τοποθέτησαν υπεύθυνο για την εξέλιξη του νέου Rio GT. Ο Albert Biermann, θα τρέξει το concept, σας θυμίζει κάτι; Ναι, σωστά μαντέψατε, πρόκειται για τον πρώην επικεφαλή του τμήματος Μ της BMW. Τα σχόλια είναι περιττά…

 

Advertisement