Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia: Με νέα στρατηγική το 2030

Ελλάδα 15:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia: Με νέα στρατηγική το 2030

ΝΕΑ

Kia: Με νέα στρατηγική το 2030

ΝΕΑ

Όπως οι περισσότεροι κατασκευαστές, έτσι και η Kia έχει τα δικά της πλάνα σχετικά με τη μελλοντική γκάμα των μοντέλων της, μέρος των οποίων παρουσιάζει στη φετινή Έκθεση CES, που διεξάγεται στο Λας Βέγκας.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα η κορεάτικη φίρμα ξεκινά να εφαρμόζει το νέο της επιχειρηματικό πλάνο «Αce», το οποίο ακολουθεί δύο άξονες. Ο πρώτος αφορά την παρουσίαση μέχρι το 2030 μίας πλήρης γκάμας οχημάτων ενσωματωμένα στο λειτουργικό σύστημα των έξυπνων πόλεων, παρέχοντας στους χρήστες μετακίνηση με ασφάλεια, ενημέρωση και διασκέδαση. Η αυξημένη αυτή επικοινωνία ανοίγει το δρόμο και για αύξηση της πληροφόρησης και ενημέρωσης του οδηγού και των επιβατών, με τρόπο και σε χρόνο που δεν διακυβεύεται η ασφάλεια των ατόμων που επιβαίνουν στο αυτοκίνητο ή σε άλλα οχήματα καθώς και των πεζών.

kia-niro-ev-concept (1)-chariatis-530

Το δεύτερο σκέλος αφορά το λανσάρισμα μέχρι το 2025, τουλάχιστον 16 μοντέλων υβριδικής τεχνολογίας, είτε ηλεκτροκίνητα, είτε κυψελών καυσίμου.  Επίσης η Kia ελπίζει ότι μέχρι το 2021, θα μπορεί να έχει στην διάθεσή της συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4. Είναι σχεδόν αυτονόητο ότι αυτά αυτόνομα και «συνδεδεμένα» οχήματα θα είναι εφοδιασμένα με οικολογικούς κινητήρες, όπως η έκδοση Niro EV, η οποία επίσης κάνει το ντεμπούτο στο Λας Βέγκας. Ο Δρ Woong-chul Yang, Αντιπρόεδρος και Διευθυντής του Κέντρου R&D της Kia, τονίζει: «Η εικονική πραγματικότητα, τα αυτόνομης οδήγησης αυτοκίνητα και η συνδεσιμότητα με οτιδήποτε θεωρήθηκαν κάποτε τεχνολογίες του μακρινού μέλλοντος. Καθώς αποτελούν πλέον πραγματικότητα, η Kia διερευνά πώς να αναπτύξει αυτές τις νέες τεχνολογίες για τους πελάτες της».

Advertisement

kia-niro-ev-concept (2)-chariatis-640

Παράλληλα, η Kia βρίσκεται σε διαδικασία έρευνας και ανάπτυξης της νέας υπηρεσίας WiBLE για την κοινή χρήση αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Η υπηρεσία αρχικά ξεκίνησε στην Ν. Κορέα το 2017, αλλά εντός του τρέχοντος έτους θα είναι διαθέσιμη και σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές. Μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο της αρεσκείας τους, στην προκειμένη περίπτωση τα ηλεκτροκίνητα Soul και Niro, για σύντομες χρονικές περιόδους, συχνά με την ώρα, καταβάλλοντας ασφαλώς το ανάλογο οικονομικό τίμημα.

Advertisement