Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kia Futuron Concept: Το κουπέ SUV του μέλλοντος

Ελλάδα 14:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kia Futuron Concept: Το κουπέ SUV του μέλλοντος

ΝΕΑ

Kia Futuron Concept: Το κουπέ SUV του μέλλοντος

ΝΕΑ

H Kia δημιουργεί το δικό της πρωτότυπο μοντέλο, δείχνοντας τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

 

Με κωδικό όνομα «Futuron» το συγκεκριμένο μοντέλο της Kia θα κάνει την επίσημη παρουσίασή του στην Έκθεση CIIE, η οποία θα έχει ανοιχτές τις πύλες της μέχρι τις 10 Νοεμβρίου στη Σαγκάη. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η ιδιαίτερη σχεδίαση που θυμίζει αρκετά ένα κουπέ SUV μοντέλο, η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, καθώς και οι μεγάλοι τροχοί.

Advertisement
Advertisement

Η κορεατική φίρμα τονίζει πως το Futuron αποτελεί το πρώτο δείγμα για τα μελλοντικά σπορ φιλοσοφίας τετρακίνητα μοντέλα της, ενώ δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι αμιγώς ηλεκτρικό, με τέσσερα μοτέρ τοποθετημένα έκαστο σε κάθε τροχό. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε περισσότερα τεχνικά στοιχεία, παρά μόνο τις εξωτερικές του διαστάσεις, με μήκος 4.850 χιλιοστά, ύψος 1,55 μέτρα, ενώ αυτό που ξεχωρίζει είναι φυσικά το μεταξόνιο των 3,0 μέτρων. Η μάσκα του Futuron περιλαμβάνει το εταιρικό «tiger-nose» ρύγχος, το οποίο είναι φωτιζόμενο χάρη σε γεωμετρικά τοποθετημένους λαμπτήρες τεχνολογίας LED, οι οποίοι δίνουν στο αυτοκίνητο μια μοναδική νυχτερινή εικόνα, αλλά λέγεται επίσης ότι μιμείται τις κινήσεις των δράκων της κινεζικής μυθολογίας.

Advertisement

Ιδιαίτερης σχεδίασης είναι η πανοραμική γυάλινη οροφή, η οποία περιλαμβάνει ενσωματωμένα τους αισθητήρες LIDAR, καθώς δεν λείπει η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4. Η καμπίνα του συγκεκριμένου κουπέ SUV είναι εξίσου ξεχωριστή χάρη στις ρυθμίσεις των εμπρός καθισμάτων, τα οποία «ξαπλώνουν» προς τα πίσω όταν το σύστημα αυτόνομης οδήγησης είναι ενεργοποιημένο και το τιμόνι αναδιπλώνεται προς το εσωτερικό του ταμπλό.