Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κέρδη ρεκόρ για ακόμα έναν Ελληνικό Όμιλο

Ελλάδα 14:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κέρδη ρεκόρ για ακόμα έναν Ελληνικό Όμιλο

ΝΕΑ

Κέρδη ρεκόρ για ακόμα έναν Ελληνικό Όμιλο

ΝΕΑ

Από το καλό στο καλύτερο η Ελληνική αγορά αυτοκινήτου, μετά από τα δύσκολα χρόνια της κρίσης…

Advertisement
Advertisement

Μετά την ανακοίνωση των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων για την AUTOHELLAS (Hertz, Hyundai, Kia, SEAT, FCA, ΒΕΛΜΑΡ), ο Όμιλος Πετρόπουλος (μεταξύ άλλων και JLR), ανακοίνωσε τζίρους ρεκόρ για το 2023.

Ποιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε €213,5εκ, αυξημένες κατά 36,7% από το 2022. Όλες σχεδόν οι Επιχειρηματικές Μονάδες παρουσίασαν αύξηση πωλήσεων και κερδοφορίας. Οι

εξωτερικές συνθήκες της αγοράς βελτιώθηκαν, καθώς αποκαταστάθηκαν, αν και όχι πλήρως, τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Advertisement
Advertisement

Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 41,1%. Τα κέρδη μετά τους φόρους και τα δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε €8,0εκ αυξημένα κατά 23,1% σε σύγκριση με το 2022.

Τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν στα €53,3εκ από €47,0εκ το 2022. Ο δείκτης φερεγγυότητας του Ομίλου (καθαρή θέση ως % του συνόλου του ενεργητικού χωρίς τα μετρητά και ισοδύναμα) στις 31.12.2023 ήταν 47,6%.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Μιχάλης H. Oικονομάκης δήλωσε: «Το 2022 ήταν η χρονιά που η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ γιόρτασε τα 100 χρόνια λειτουργίας της και συγχρόνως πέτυχε τα ιστορικά καλύτερα εταιρικά της αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο κερδών. Το 2023 ήταν η χρονιά που τα αποτελέσματα της εταιρίας ξεπέρασαν και το ιστορικό ρεκόρ του 2022.

Advertisement

Θα παραμείνουμε συνεπείς στη στρατηγική μας να ανταποκρινόμαστε με συνέπεια και υπευθυνότητα στις ανάγκες των πελατών μας, που συνεχίζουν να μας τιμούν με την επιλογή τους, επιβεβαιώνοντας τους την αξία της συνεργασίας μαζί μας.

Παράλληλα η προσαρμογή μας σε ένα περιβάλλον που αλλάζει ταχύτατα, σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα των ανθρώπων μας, θα αποτελούν οδηγό μας, ώστε χωρίς κανένα εφησυχασμό, να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αξία, αναπτυσσόμενοι βιώσιμα, προς όφελος των πελατών, των συνεργατών, των μετόχων και της κοινωνίας που δραστηριοποιούμαστε».

Advertisement