Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Καίνε» οι τιμές των καυσίμων – Που θα βρείτε την φθηνότερη αμόλυβδη!

Ελλάδα 1:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Καίνε» οι τιμές των καυσίμων – Που θα βρείτε την φθηνότερη αμόλυβδη!

ΝΕΑ

«Καίνε» οι τιμές των καυσίμων – Που θα βρείτε την φθηνότερη αμόλυβδη!

ΝΕΑ

Η επίθεση στην πετρελαϊκή εταιρεία Saudi Aramco εκτοξεύει τις τιμές στα καύσιμα. Στα 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη. Η ειδική εφαρμογή του Newsauto.gr αντίδοτο στην κρίση.

Advertisement
Advertisement

Η επίθεση στα διυλιστήρια της Σαουδικής Αραβίας με drones προκάλεσε την εκτόξευση της τιμής του μαύρου χρυσού σε επίπεδα που είχαμε να δούμε από το 1991 καθώς σταμάτησε η άντληση πετρελαίου.

Με δεδομένο μάλιστα πως η λειτουργία της πετρελαϊκής εταιρείας Saudi Aramco θα εξομαλυνθεί σε κάποιους μήνες αλλά και την έλευση του χειμώνα θεωρείται σίγουρη η ανοδική πορεία των τιμών στα καύσιμα με ότι και αν συνεπάγεται για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, δικύκλων ή φορτηγών.

Advertisement
Advertisement

Οι τιμές πετρελαίου σημείωσαν άλμα σχεδόν 20% πριν υποχωρήσουν από τα υψηλά τους επίπεδα. Η ενδοσυνεδριακή αύξηση ήταν η μεγαλύτερη από την ιρακινή επέμβαση του 1991 στο Κουβέιτ που προκάλεσε τον Πόλεμο του Κόλπου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ, αυξήθηκαν έως και 19,5% στα 71,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό ενισχύθηκαν έως 15,5% στα 63,34 δολάρια, που είναι η μεγαλύτερη ενδοσυνεδριακή ποσοστιαία αύξηση από τις 22 Ιουνίου του 1998.

Με αφορμή τις νέες δραματικές εξελίξεις τη Μέση Ανατολή κάποιοι επιτήδειοι έσπευσαν να αυξήσουν τις τιμές των καυσίμων στα πρατήριά τους ώστε να κερδίσουν περισσότερα χρήματα.

Advertisement

Ο λόγος εστιάζεται στο γεγονός πως είχαν γεμίσει τις δεξαμενές των πρατηρίων τους με καύσιμα που είχαν προμηθευτεί σε πολύ χαμηλότερες τιμές και εξαιτίας της αναστάτωσης που έχει προκληθεί στην αγορά εκείνοι βρήκαν την ευκαιρία για να αισχροκερδήσουν έναντι των καταναλωτών.

Ωστόσο με τη βοήθεια του Newsauto.gr και της χρήσιμης εφαρμογής του οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανακαλύψουν το φθηνότερο πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται κοντά τους και έτσι να βγουν εκείνοι κερδισμένοι έναντι των επιτήδειων που αναμένουν τις θλιβερές ειδήσεις από τη Μέση Ανατολή για να αυξήσουν υπερβολικά τις τιμές τους.

Advertisement

Μάλιστα σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήσαμε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του Newsauto.gr διαπιστώσαμε πως στα Βόρεια Προάστια οι τιμές της αμόλυβδης ξεκινούσαν από το 1,49 ευρώ το λίτρο και άγγιξαν ακόμη και το 1,70 ευρώ το λίτρο ανάλογα με τον πρατηριούχο. Δηλαδή η διαφορά στο ένα λίτρο αμόλυβδης έφτανε έως και τα 0,21 ευρώ.

Στα νότια προάστια οι τιμές της αμόλυβδης ξεκινούσαν λίγο χαμηλότερα 0,02 ευρώ το λίτρο από τις αντίστοιχες των Βορείων προαστίων ενώ οι υψηλότερες ανέρχονταν λίγο υψηλότερα από τις αντίστοιχες στα Βόρεια προάστια στα 1,79 ευρώ το λίτρο.

Τώρα στην επαρχία αλλά και στη νησιωτική Ελλάδα οι τιμές έχουν ήδη ξεκινήσει την κούρσα ανόδου και σύμφωνα με τους βενζινοπώλες είναι πολύ πιθανό το κόστος του λίτρου της αμόλυβδης να αγγίξει τα 2 ευρώ!

Advertisement

Οπότε μια επίσκεψη στην ειδική ενότητα του Newsauto.gr με τις τιμές των πρατηρίων καυσίμων ανά περιοχή αποτελεί το καλύτερο αντίδοτο απέναντι στα φαινόμενα αισχροκέρδειας των επιτήδειων πρατηριούχων…

Δείτε εδώ τις τιμές καυσίμων