Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Ken Block’s Gymkhana Ten 1977 F-150 Hoonitruck από την Toyo Tires +(vid)

Ελλάδα 9:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ken Block’s Gymkhana Ten 1977 F-150 Hoonitruck από την Toyo Tires +(vid)

Men + Speed

Ken Block’s Gymkhana Ten 1977 F-150 Hoonitruck από την Toyo Tires +(vid)

Men + Speed

O δημοφιλής οδηγός αγώνων Ken Block μαζί με την Toyo Tires, παρουσίασαν πρόσφατα το ολοκαίνουριο τερατούργημα των Hoonigans. Αυτή την φορά κατασκεύασαν ένα τετρακίνητο αγωνιστικό Pick Up. Οι άνθρωποι το τερμάτισαν.. Του Κώστα Τρακουσέλλη (kt@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Εν όψη του επερχόμενου Gymkhana Ten, ο Ken Block σε συνεργασία με την γνωστή μάρκα ελαστικών Toyo Tires παρουσίασαν το νέο Project των Hoonigans, το Hoonitruck. Είναι γνωστή η αγάπη του Ken Block για τα φορτηγά, τον έχουμε δει στα περισσότερα βίντεο του, να οδηγεί ένα Ford Raptor το οποίο έχει από το 2010.

Υπάρχει όμως και συναισθηματικός λόγος για τον Ken να φτιάξει το συγκεκριμένο φορτηγάκι, αφού από τα παιδικά του χρόνια θυμάται το συγκεκριμένο μοντέλο της Ford στην κατοχή του πατέρα του, με το οποίο και έμαθε να οδηγεί από τα 15 του χρόνια.

Η εργοστασιακή του μορφή ήταν κάπως έτσι .. αλλά όχι για πολύ!

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο Pick Up φορτηγάκι, είναι ένα Ford F-150 του 1977 με κινητήρα από αγωνιστικό Ford GT του Le Mans από την Ford Performance. Το Ford έχει έναν βελτιωμένο κινητήρα V6 Ecoboost, που αποδίδει 914 hp στις 7.400 rpm και κοντά στα 71 κιλά ροπής στις 6.450 rpm. Η δύναμη μοιράζεται και στους 4 τροχούς με σασμάν 6 σχέσεων.

Το πλαίσιο και το υπόλοιπο αμάξωμα έφτιαξε η Detroit Speed από το Mooresville στην Βόρεια Καρολίνα, όσο για την εξωτερική σχεδίαση ανέλαβαν αποκλειστικά οι Hoonigans με τον Ken Block.

Advertisement

Είναι αξιοσημείωτο να πούμε για το υλικό το οποίο χρησιμοποίησε η Ford εκείνη την περίοδο στο F-150, είναι αλουμίνιο στρατιωτικού τύπου το οποίο καθιστά το αμάξωμα άκαμπτο και ανθεκτικό. Το Hoonitruck βέβαια έχει και χειροποίητο Roll Cage στην καρότσα αλλά και την καμπίνα του οδηγού τα οποία καθορίζουν την ακαμψία.

Advertisement

O Ken Block λέει.. “Αυτό το Project το δουλεύουμε δύο χρόνια, και είμαι πραγματικά έκπληκτος με το αποτέλεσμα. Είναι ένα μοναδικό αλλά και bad ass όχημα που έχω δει, εδώ και πολύ καιρό. Επίσεις συμπληρώνει το Hoonicorn απόλυτα. Είναι τρελό ένα όχημα τόσο μεγάλο να το οδηγείς με στιλ Gymkhana και το θέαμα στο βίντεο είναι άγριο, αυτός ήταν ο σκοπός μας εξαρχής. Ανυπομονώ το βίντεο να φτάσει στα μάτια των fans. Θα το λατρέψουν..”

Advertisement

Hoonitruck SPECS:
–       1977 Ford F-150
–       3.5L  Ford Performance/Roush Yates EcoBoost V6
–       914 ηπ, 702 lb-ft
–       Chassis design, Μηχανικά μέρη και bodywork από την Detroit Speed Engineering
–       Πλαίσιο Χειροποίητο με αλουμίνιο στρατιωτικού τύπου
–       Σχεδιασμένο από τον Ken Block και τους Hoonigan
–       Τροχοί Custom 20-inch fifteen52 Turbomac HD
–       Ελαστικά Toyo Tires Proxes ST

Δείτε το βίντεο εδώ..

Πριν λίγες ημέρες, το NewsAuto και ο Πάνος Σεϊτανίδης μπήκαν στο άβατο της Hoonigan Racing στο Παρκ Σίτι της Γιούτα. Δείτε περισσότερα πατώντας εδώ.