Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Kαι υβριδικό το επόμενο Ford Focus

Ελλάδα 18:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Kαι υβριδικό το επόμενο Ford Focus

ΝΕΑ

Kαι υβριδικό το επόμενο Ford Focus

ΝΕΑ

Για την επόμενη χρονιά η Ford μας ετοιμάζει την 4η γενιά του Focus. Το μικρομεσαίο μοντέλο θα αποκτήσει crossover έκδοση αλλά και υβριδικό μηχανικό σύνολο στην γκάμα του.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Πίσω στο 1998, η Ford παρουσιάζει την πρώτη γενιά του Focus. Το μοντέλο γίνεται best seller και έκτοτε ορίζει πολλά από τα standards στην κατηγορία του (για παράδειγμα το 2012 ήταν το πρώτο μικρομεσαίο που εξοπλίστηκε με 1.000άρη EcoBoost μοτέρ). Σήμερα, οι άνθρωποι της Ford εργάζονται πάνω στην 4η γενιά του μοντέλου, η οποία θα κάνει την εμφάνισή της το 2018. Από την ηλεκτρονικά επεξεργασμένη κατασκοπευτική εικόνα που αλιεύσαμε στο διαδίκτυο, φαίνεται ότι το νέο Focus θα υιοθετήσει μια ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση, πολύ κοντά στη νέα σχεδιαστική ταυτότητα που είδαμε στο νέο Fiesta. Όπως είναι φυσικό, το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ελκυστικό. Aνάλογες ομοιότητες με το νέο Fiesta θα υπάρξουν και στο εσωτερικό, όπου η Ford θα φροντίσει να βελτιώσει τους παρεχόμενους χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μικρομεσαίο Ford θα βασίζεται πάνω σε μια νέα πλατφόρμα, με τους μηχανικούς της εταιρείας να στοχεύουν στη δημιουργία ενός αυτοκινήτου με οδηγοκεντρική προσέγγιση και συμπεριφορά. Κάτι που άλλωστε επιτάσσει η παράδοση της Ford. Όπως συνέβη και με το Fiesta, το επόμενο Focus θα αποκτήσει νέες εκδόσεις. Έτσι, εκτός της συμβατικής, αναμένεται να προστεθεί στη γκάμα του μια πολυτελής έκδοση Vignale, αλλά και μια πιο περιπετειώδης, με την κωδική ονομασία Active (με αντίπαλο το Golf Alltrack). Σε επίπεδο μηχανικών συνόλων, το μικρομεσαίο Ford θα αποκτήσει-μεταξύ άλλων-τον 1.000άρη EcoBoost με τους 140 ίππους, μια plug-in υβριδική έκδοση, αλλά και μια αμιγώς ηλεκτρική που θα τοποθετηθεί απέναντι από το VW e-Golf.

Advertisement
Advertisement