Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Και σε έκδοση Sportback το Audi Q5 του 2021

Ελλάδα 5:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Και σε έκδοση Sportback το Audi Q5 του 2021

ΝΕΑ

Και σε έκδοση Sportback το Audi Q5 του 2021

ΝΕΑ

Η Audi, σε σύγκριση με τους premium Γερμανούς αντιπάλους της, δεν έδειξε να τρελαίνεται πυροβολώντας με πολλές εκδόσεις crossover και SUV την Ευρωπαϊκή αγορά – τουλάχιστον όχι ακόμη. Το επερχόμενο Q5 Sportback θα αποτελέσει εφαλτήριο στη νέα πορεία της.

Τα τελευταία χρόνια, οι BMW και Mercedes-Benz αγωνίστηκαν σκληρά προκειμένου να κλείσουν τρύπες στη γκάμα τους με πολλά SUV αλλά και crossover ακόμη και εκδόσεις coupe να κατακλύζουν τις βιτρίνες τους. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η Audi θα ακολουθήσει αυτό το δρόμο, να για παράδειγμα σύντομα θα δούμε μια έκδοση Sportback coupe του αναγεννημένου Q5.

Το φημολογούμενο Q5 Sportback θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο πριν φτάσει στις γερμανικές αντιπροσωπείες την επόμενη άνοιξη. Η νέα έκδοση εξελίσσεται παράλληλα με το ανανεωμένο Q5. Οι φωτογραφίες των κατασκόπων έδειξαν ένα συμβατικό Q5 με καμουφλαρισμένες επιφάνειες, υποδεικνύοντας πως το μοντέλο πέρασε σε φάση ανανέωσης στη μέση του κύκλου του. Όπως είπαμε λοιπόν αναμένεται και έκδοση Sportback στην κορυφή της οποίας από πλευράς απόδοσης θα συναντήσουμε το SQ5 Sportback.

Το Q5 Sportback θα αποτελέσει ανταγωνιστή έναντι των συμπατριωτών του, των BMW X4 και Mercedes GLC Coupe. Ο σχεδιασμός coupe προσδίδει αναμφισβήτητα στα crossover μια πιο μοναδική, πιο σπορ εμφάνιση, αντί να προσφέρει άλλο ένα boxy crossover που βλέπεις σε πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες. Όταν με το καλό παρουσιαστεί το Q5 Sportback, λογικά θα υιοθετεί πολλές από τις ενημερώσεις που περιμένουμε στην κανονική έκδοση του Q5.

Το Q5 Sportback είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει τους ίδιους κινητήρες που κοσμούν το υπάρχον Q5. Στις ΗΠΑ, το Q5 προσφέρεται με υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων ή με ένα ισχυρότερο υβριδικό σύνολο. Το σύστημα τετρακίνησης Quattro της Audi θα είναι επίσης διαθέσιμο. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως το Q5 Sportback θα είναι ακριβότερο από την απλή έκδοση κατά 2.000 ευρώ. Στις ΗΠΑ, το Audi Q5 του 2020 ξεκινά από τα 43.300 δολάρια. Το Q5 Sportback δηλαδή θα μπορούσε να σκαρφαλώσει γύρω στα 45.500 δολάρια, τιμή αρκετά χαμηλότερη από την αντίστοιχη των X4 και GLC Coupe. Θα μπορούσε βέβαια η Audi να τσιμπήσει περαιτέρω την τιμή της προκειμένου να προσαρμοστεί στα δεδομένα των εγχώριων αντιπάλων της.