Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

“Κατοστάρησε” η Honda

Ελλάδα 8:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

“Κατοστάρησε” η Honda

ΝΕΑ

“Κατοστάρησε” η Honda

ΝΕΑ

Από που ξεκίνησε και που έφτασε ο καταξιωμένος Ιάπωνας κατασκευαστής. Ο λόγος φυσικά για την Honda, η οποία πέτυχε πρόσφατα το σημαντικό ορόσημο στην παγκόσμια παραγωγή, αυτό των 100 εκατομμυρίων οχημάτων παρακαλώ…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το κουβάρι της μακρόσυρτης ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται το 1963 με το T360 mini-truck αλλά και το σπορ μοντέλο S500. Δεν πέρασε καν ένας χρόνος από τότε και η εταιρία επιστράτευσε τις τεχνολογίες παραγωγής και την τεχνογνωσία της με σκοπό την ανέγερση του πρώτου εργοστασίου, αφιερωμένου αποκλειστικά στην παραγωγή αυτοκινήτων στο Sayama City (Saitama Prefecture). Το νέο εργοστάσιο ξεκίνησε την παραγωγή του θρυλικού Honda S600 roadster.

Από τότε, η φίρμα έχει αυξήσει τον ετήσιο όγκο παραγωγής της, επεκτείνοντας την οικογένεια των διαθέσιμων μοντέλων της και εξάγοντας τα προϊόντα της σε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό χωρών. Η τρέχουσα σειρά μοντέλων είναι επικεντρωμένη σε παγκόσμια μοντέλα όπως το μικρό Honda Jazz, το οικογενειακό Honda Civic, αλλά και το οικογενειακό Honda Accord.

Advertisement
Advertisement

Honda-T360-640

Αυτά πλαισιώνονται από τα επιτυχημένα Honda HR-V και Honda CR-V. Σημειώστε πως το 2016, η Honda έχει 34 εγκαταστάσεις παραγωγής αυτοκινήτων, σε πέντε ηπείρους.

 

Advertisement