Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κάτω από τα 27.000 δολάρια το ηλεκτρικό Ford στην Κίνα

Ελλάδα 6:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κάτω από τα 27.000 δολάρια το ηλεκτρικό Ford στην Κίνα

ΝΕΑ

Κάτω από τα 27.000 δολάρια το ηλεκτρικό Ford στην Κίνα

ΝΕΑ

Η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία θα λανσάρει το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο σε άκρως ανταγωνιστική λιανική τιμή.

Advertisement
Advertisement

Η Ford σκοπεύει να ξεκινήσει τις πωλήσεις του πρώτου ηλεκτρικού της οχήματος, που θα αφορά το μοντέλο Territory, με τιμή εκκίνησης 199.000 γιουάν (28.924 δολάρια).

Μάλιστα με τις κρατικές επιδοτήσεις, η τιμή θα μειωθεί στα 182.800 γιουάν (26.364 δολάρια), σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ford.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό έδαφος θα κυκλοφορήσει στα τέλη του τρέχοντος έτους με μια σειρά 360 χιλιομέτρων σε μία αλλαγή.

Όπως και η βενζινοκίνητη έκδοση, το ηλεκτρικό μοντέλο θα συναρμολογηθεί στην Jiangling Motors Co., που αποτελεί την κοινοπραξία φορτηγών της Ford.

Το βενζινοκίνητο Territory με τιμή εκκίνησης τα 109.800 γιουάν αποτελεί το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Jiangling Motors, το οποίο παράγει επίσης το Everest, το Tourneo και το Transit van για την Ford.

Advertisement

Η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία αυτή τη στιγμή διαθέτει μόνο μια plug-in υβριδική έκδοση του Mondeo στην Κίνα το οποίο κατασκευάζεται από την Changan Ford.

Οι πωλήσεις της αμερικανικής εταιρείας στην Κίνα καταγράφουν πτώση και στο δεύτερο τρίμηνο, οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 28% και ανήλθαν στα 92.885 οχήματα. Αντίθετα, οι πωλήσεις της Lincoln αυξήθηκαν κατά 7% με 12.404 μονάδες.

Advertisement

Η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία για να τονώσει τις πωλήσεις της σχεδιάζει να εισάγει πάνω από 30 νέα μοντέλα συμπεριλαμβανομένων και τουλάχιστον 10 ηλεκτρικών μοντέλων με τα εμπορικά σήματα της Ford και Lincoln στην Κίνα τα επόμενα τρία χρόνια.