Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Έκτακτα μέτρα της τροχαίας

Ελλάδα 1:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Έκτακτα μέτρα της τροχαίας

ΝΕΑ

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Έκτακτα μέτρα της τροχαίας

ΝΕΑ

Ξεκίνησε το νέο κύμα κακοκαιρίας με το όνομα «Ηφαιστίων» ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων. Στόλος 70 περίπου οχημάτων έχει αναπτυχθεί στο οδικό Δίκτυο της Αττικής προκειμένου να επέμβει όπου χρειαστεί.

Advertisement
Advertisement

 

Η επέλαση του νέου κύματος κακοκαιρίας με κύρια χαρακτηριστικά τα χιόνια, τους θυελλώδεις ανέμους, τις βροχές και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες άρχισε. Σύμφωνα με το meteo.gr του Αστεροσκοπείου της Αθήνας, οι ψυχρές αέριες μάζες που θα προκαλέσουν την κακοκαιρία «Ηφαιστίων» έχουν αρχίσει να επηρεάζουν τα βόρεια ηπειρωτικά από το πρωί της Κυριακής 5/1 και έως το απόγευμα αναμένεται να επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν της ηπειρωτικής χώρας. Όπως είναι αναμενόμενο η κρατική μηχανή έχει τεθεί επί ποδός για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρίσκονται σε κινητοποίηση.

Ξέρετε να βάζετε αντιολισθητικές αλυσίδες;

Advertisement
Advertisement

Στόλος περίπου 70 οχημάτων έχει αναπτυχθεί στο οδικό Δίκτυο της Αττικής προκειμένου να επέμβει όπου χρειαστεί. Μεταξύ άλλων στο δυναμικό του στόλου των οχημάτων των Περιφέρειας συμπεριλαμβάνονται, εκχιονιστικά μηχανήματα, αλατιέρες, φορτωτές μικρά ερπυστριοφόρα, και φορτηγά και βρίσκονται στα παρακάτω σημεία: Καπανδρίτι, Οινόη, Λεωφόρο Μαραθώνος, Κατεχάκη, Δαχτυλίδι Κηφισίας, Μαρούσι (Φραγκοκλησιάς), Ιπποκράτειο Πολιτεία, Ερυθρές -Βίλια, Πάρνηθα στο ύψος του Τελεφερίκ, Λεωφόρο Φυλής, Πόρτο Γερμενό και Δαφνί. Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει επαρκείς ποσότητες αλατιού το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων

Η Κοινοπραξία Νέα Οδός, ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με Απόφαση της Τροχαίας από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου και ώρα 6:00 έως τη Δευτερά 6 Ιανουαρίου και ώρα 24:00, τίθεται σε ισχύ πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω του 1,5 τόνου για λόγους ασφαλείας και αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, εξαιτίας των επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Advertisement

Οδήγηση σε χιόνι: Βοηθάει το 4×4;

Η διακοπή αφορά το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ καθώς και τον αυτοκινητόδρομο της Ιόνιας Οδού . Η Κοινοπραξια παρακαλεί όλους τους επαγγελματίες οδηγούς να συμμορφωθούν με τις εντολές της Τροχαίας. Η Νέα Οδός, υπογραμμίζει ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων πρέπει να αποφεύγονται όλες οι άσκοπες μετακινήσεις.

Advertisement

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η Κεντρική Οδός, για τα φορτηγά άνω του 1,5 τόνου για το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ, καθώς και το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65 που βρίσκεται σε λειτουργία από Ξυνιάδα έως και Τρίκαλα. Επίσης παρόμοιο απαγορευτικό έχει εκδώσει η Τροχαία και για την Ολυμπία Οδό (Ελευσίνα- Πάτρα) αλλά για τους Αυτοκινητοδρόμους Αιγαίου (Λαμία – Κατερίνη).