Live Κίνηση
Περισσότερα
Jaguar Land Rover

Καυτή έκδοση SVR για το νέο Land Rover Defender

Ελλάδα 15:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καυτή έκδοση SVR για το νέο Land Rover Defender

Jaguar Land Rover

Καυτή έκδοση SVR για το νέο Land Rover Defender

Jaguar Land Rover

Δημοσιεύματα στον Βρετανικό Τύπο αναφέρουν πως η Land Rover έχει δώσει το πράσινο φώς για τη δημιουργία μιας γρήγορης έκδοσης SVR του νέου Defender η οποία θα αποτελέσει αντίπαλο δέος στην Mercedes-AMG G63

Advertisement
Advertisement

Αν και το Land Rover Defender παρουσιάστηκε επίσημα μόλις πριν λίγες εβδομάδες ήδη κυκλοφορούν σενάρια σχετικά με την εξέλιξη της γκάμας του. Ένα από τα πιο σημαντικά, το οποίο μάλιστα φαίνεται να επιβεβαιώνεται από αξιόπιστους κύκλους αφορά τη δημιουργία μιας έκδοσης υψηλών επιδόσεων SVR.

To Defender SVR θα κινείται από έναν V8 twin-turbo κινητήρα 4.4. λίτρων της BMW η οποία ως γνωστό αποτελεί επίσημο συνεργάτη της Land Rover καθώς οι δύο εταιρίες δουλεύουν από κοινού επάνω στην εξέλιξη ηλεκτρικών και υβριδικών μονάδων. Βασικό ρόλο στο project αναμένεται να έχει και το τμήμα ειδικών εκδόσεων SVO της JLR ενώ φυσικά σαν βασικός αντίπαλος του αυτοκινήτου έχει τεθεί η πανίσχυρη Mercedes-AMG G63 των 585 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Ο V8 κινητήρας της BMW θα φιλοξενηθεί σε αρκετά μοντέλα της JLR μεταξύ των οποίων η Jaguar F-Type και τα Range Rover και Range Rover Sport. Ο εν λόγω κινητήρας ξεπερνά τους 600 ίππους στις Χ5Μ και Μ8 coupe όμως στην περίπτωση του Defender SVR αναμένεται πως θα κυμαίνεται λίγο πάνω από τους 500 ίππους οι οποίοι φυσικά θα μεταδίδονται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων.

Η ολοκλήρωση της εξέλιξης του μοντέλου τοποθετείται κοντά στα τέλη του 2021 ενώ είναι πολύ πιθανό η έκδοση SVR να βασιστεί αποκλειστικά στο πεντάθυρο Defender 110 με το μακρύτερο μεταξόνιο.