Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Jeep Grand Cherokee των 707 ίππων

Ελλάδα 7:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Jeep Grand Cherokee των 707 ίππων

ΝΕΑ

To Jeep Grand Cherokee των 707 ίππων

ΝΕΑ

H Jeep παρουσιάζει το ισχυρότερο Grand Cherokee όλων των εποχών. Το μοντέλο κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης και οι επιδόσεις του εντυπωσιάζουν σε όλα τα επίπεδα.

Advertisement
Advertisement

Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το Jeep Grand Cherokee Trackhawk, όπως είναι η κωδική του ονομασία, εφοδιάζεται με το υπερτροφοδοτούμενο V8 μηχανικό σύνολο των 6,2 λίτρων που διαθέτει και το Dodge Charger. Έτσι η ισχύς φτάνει στους 707 ίππους και τα 874 Nm ροπής. Σύμφωνα με την εταιρεία, το τετρακίνητο μεγάλο SUV επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε περίπου 3,5 sec και η τελική του φτάνει στα 290 km/h. Μεγάλη σημασία έχει δοθεί στο στήσιμο του αυτοκινήτου με νέες αναρτήσεις & τροχούς, ενώ το σύστημα φρένων προέρχεται από την Brembo (6πίστονα εμπρός & 4πίστονα πίσω) και εγγυάται την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου από τα 100 km/h σε 34,7 μέτρα.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση Trackhawk διαθέτει 8άρι αυτόματο κιβώτιο και περιλαμβάνει τη λειτουργία “Track” με την οποία οι αλλαγές των ταχυτήτων γίνονται σε 0,16 sec. Tέλος, η εικόνα του κορυφαίου Jeep Grand Cherokee συμπληρώνονται από διάφορες στιλιστικές λεπτομέρειες όπως τα περιφερειακά σπόιλερ, οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου, ο διαχύτης που φιλοξενεί τις δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης και πολλά άλλα ακόμη. Η τιμή του μοντέλου στην αγορά της Αμερικής θα ξεκινά από τα 85.000 δολάρια και το λανσάρισμά του υπολογίζεται στα τέλη του έτους.