Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jeep Gladiator: Η παραγωγή του σταμάτησε λόγω έλλειψης chips

Ελλάδα 23:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jeep Gladiator: Η παραγωγή του σταμάτησε λόγω έλλειψης chips

ΝΕΑ

Jeep Gladiator: Η παραγωγή του σταμάτησε λόγω έλλειψης chips

ΝΕΑ

Η παγκόσμια έλλειψη μικροτσίπ επηρεάζει την αυτοκινητοβιομηχανία όλο και περισσότερο. Τελευταίο της θύμα το Jeep Gladiator.

Advertisement
Advertisement

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Jeep θα σταματήσει την παραγωγή του Gladiator.

Η Stellantis, η μητρική εταιρεία της Jeep , ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή του Jeep Gladiator την επόμενη εβδομάδα.

Το εργοστάσιο της Jeep στο Toledo του Ohio θα… διακόψει την επόμενη εβδομάδα την παραγωγή του Jeep Gladiator, λόγω της περιορισμένης προσφοράς μικροτσίπ που προήλθε από την πανδημία του COVID-19 και ανάγκασε  τις αυτοκινητοβιομηχανίες να πάρουν πολύ σκληρές αποφάσεις.

Advertisement
Advertisement

Έτσι δεν είναι παράξενο, που η Jeep αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή (έστω και για λίγο) λόγω της παγκόσμιας έλλειψης τους.

Η παραγωγή του Jeep Cherokee διακόπηκε νωρίτερα φέτος στο εργοστάσιο Belvidere, του Illinois, ωστόσο, η Jeep σχεδιάζει να ξεκινήσει και πάλι την παραγωγή του την επόμενη εβδομάδα με μία βάρδια ενώ θα ξεκινήσει και την παραγωγή του Compass στο εργοστάσιο της Toluca στο Μεξικό.

Advertisement

Η εκπρόσωπος Τύπου της Stellantis, Jodi Tinson, δήλωσε στο site Detriot News: «Η Stellantis συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με τους προμηθευτές μας για να μετριάσει τις επιπτώσεις στην παραγωγή που προκαλούνται από τις διάφορες ελλείψεις εφοδιασμού που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας». Για να το αντιμετωπίσει αυτό η Stellantis σταματά, κυλιόμενα, την παραγωγή σε κάποια εργοστάσια για να καλύψει την προβλεπόμενη ζήτηση σε microchip.

Τα μοντέλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις (όπως το Jeep Wrangler) έχουν προτεραιότητα στον λιγοστό εφοδιασμό, ενώ κάποια εξειδικευμένα προϊόντα, όπως το Gladiator, υποφέρουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να βρείτε καινούργιο Gladiator σε στοκ εμπόρων. Η Jeep «ελέγχει» το απόθεμα και ρυθμίζει την παραγωγή ώστε να διατηρήσει την ισορροπία και κατασκευάζει όποιο μοντέλο μπορεί με την περιορισμένη παροχή μικροτσίπ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tο Jeep Gladiator ήρθε στην Ελλάδα (+τιμές +video)
Με 850 ίππους, αυτό το Jeep Gladiator αξίζει την προσοχή μας (VIDEO)
Jeep Gladiator Farout Concept: Το όχημα του εξερευνητή

 

Advertisement