Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Je Design: Cupra Ateca με 360 PS

Ελλάδα 17:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Je Design: Cupra Ateca με 360 PS

ΝΕΑ

Je Design: Cupra Ateca με 360 PS

ΝΕΑ

Η Je Design έδωσε στο Cupra Ateca μια υγιή ώθηση ισχύος και ένα οπτικό makeover που το καθιστά λίγο πιο ισχυρό από την πρόταση της G-Power.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από την εξωτερική εμφάνιση, αναβάθμιση έχουμε και στα μηχανικά μέρη του σπορ SUV. Ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας των 2.0 λίτρων που τροφοδοτεί το σπορ συμπαγές SUV διαθέτει τώρα 360 PS και 450 Nm ροπής με καύσιμο 98 οκτανίων. Η αύξηση της ισχύος κατά 60 PS και ροπής κατά 50 Nm έχει μειώσει τον χρόνο στο 0-100 km/h από στάση σχεδόν 0,4 sec, δηλαδή 4,8 sec. Η μέγιστη ταχύτητα αυξήθηκε επίσης από 247 km/h σε 259 km/h. Εκτός από το αναβαθμισμένο ECU, ο οίκος έχει εξοπλίσει το Cupra Ateca με προτεταμένα τόξα τροχών και προστατευτικά προφυλακτήρων σε μαύρο ή ματ ασημί απόχρωση.

Το Cupra Ateca χαμήλωσε κατά 30 mm χάρη στα νέα ελατήρια της ανάρτησης. Οι τροχοί είναι 20 ιντσών, τοποθετημένοι σε ελαστικά 275/30. Η Je Design προσφέρει δυο αποχρώσεις για τις θηριώδεις ζάντες, μαύρο ματ ή γυαλιστερό μαύρο. Όλα αυτά, μαζί με την αναβάθμιση ισχύος που προαναφέραμε κοστίζουν σχεδόν 10.000 ευρώ, αν συνυπολογίσετε τους φόρους αλλά και τα έξοδα τοποθέτησης. Πάντως το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αφού το Cupra Ateca μεταμορφώνεται σε ένα σπορ όχημα ελεύθερου χρόνου για τον μυημένο.

Advertisement
Advertisement