Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υβριδικό V6 μοτέρ από την McLaren

Ελλάδα 1:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υβριδικό V6 μοτέρ από την McLaren

ΝΕΑ

Υβριδικό V6 μοτέρ από την McLaren

ΝΕΑ

Το μεγάλο αφεντικό της McLaren, ονόματι Mike Flewitt, δείχνει να έχει ιδιαίτερα κέφια το τελευταίο διάστημα, αυτό το λέμε γιατί σε κάθε δημόσια παρουσία του προβαίνει σε αποκαλυπτικές και σημαντικές ειδήσεις που αφορούν το μέλλον της εταιρίας του. Για πάμε…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο Flewitt επιδίωξε χωρίς προσχήματα να δώσει το στίγμα, του τι ακριβώς θα ακολουθήσει η βρετανική φίρμα στο άμεσο μέλλον, με όλες αυτές τις τεχνολογικές προκλήσεις που έρχονται σαν καταιγίδα στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Δεν δίστασε λοιπόν να τονίσει με νόημα, πως οι επόμενες γενιές των 540S, 570S και 570GT, πιθανότατα να μην φορούν τον κλασικό V8 κινητήρα, ο οποίος δεν μπορεί εύκολα να αφομοιώσει πια νέες αντιρρυπαντικές τεχνικές. Στη θέση του, προφανώς σχεδιάζεται να τοποθετηθεί ένα σύγχρονο υβριδικό σύνολο με διάταξη V6. Oh yes! Και συνέχισε:

Advertisement
Advertisement

«Σκοπός είναι να πάρουμε την απόδοση που επιδιώκουμε, δεν έχει σημασία αν ο κινητήρας διαθέτει 12, 10, 8 ή 6 κυλίνδρους. Λατρεύουμε τους V12 κινητήρες όπως επίσης και τα κλασικά μηχανικά κιβώτια. Τα αγαπάμε, αλλά πλέον ανήκουν στο παρελθόν. Δεν είμαστε προσκολλημένοι στους πολλούς κυλίνδρους, όσο στην απόδοση και στον ενθουσιασμό που προκύπτει από αυτή».