Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υβριδικό SUV από την Kia το 2016

Ελλάδα 13:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υβριδικό SUV από την Kia το 2016

ΝΕΑ

Υβριδικό SUV από την Kia το 2016

ΝΕΑ

Μία νέα πλατφόρμα εξελίσσει αυτή την περίοδο η Kia, αποκλειστικά για ένα μικρομεσαίο υβριδικό SUV που θα παρουσιαστεί το επόμενο έτος (ίσως τον Μάρτιο στη Γενεύη). Οι Κορεάτες έδωσαν στη δημοσιότητα δύο σκίτσα του αυτοκινήτου, το οποίο ονομάζεται προς το παρόν Niro και θα ανήκει στην κατηγορία των HUV (Hybrid Utility Vehicle).

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Στόχος των μηχανολόγων της Kia είναι να δημιουργήσουν ένα υβριδικό σύστημα που θα επιτυγχάνει την μείωση των εκπομπών CO2 κάτω από το όριο των 90 g/km. «Ζητήσαμε από τους μηχανολόγους μας να δημιουργήσουν ένα compact υβριδικό SUV από “λευκό χαρτί”, ώστε να είναι ελκυστικό σε μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Kia Motors, Hyoung-Keun Lee.

Σχεδιαστικά, το Niro Hybrid SUV διατηρεί τα βασικά στοιχεία ενός Kia (π.χ. μάσκα και φώτα). Έχει όμως πιο απλές γραμμές, προκειμένου να επιτυγχάνει καλύτερη αεροδυναμικά απόδοση. Τα σκίτσα που βλέπουμε αποτελούν δημιουργία των σχεδιαστικών κέντρων σε ΗΠΑ και Νότια Κορέα.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά το υβριδικό σύστημα του Niro, θα αποτελείται από τον ατμοσφαιρικό 1.6 GDI απόδοσης 105 ίππων και ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ 43 ίππων, το οποίο παίρνει ζωή από μπαταρίες πολυμερών λιθίου (ίδιες με αυτές που συναντάμε στο ηλεκτρικό Kia Soul). Για σύστημα μετάδοσης έχει επιλεγεί 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, διπλού συμπλέκτη.

Το υβριδικό Niro θα αρχίσει να κατασκευάζεται στα τέλη του 2016. Αργότερα θα κυκλοφορήσει και σε plug-in hybrid έκδοση, με τις μπαταρίες του δηλαδή να φορτίζονται στην πρίζα. Θα έχει ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα, μεγαλύτερη αυτονομία και ακόμη χαμηλότερους ρύπους.