Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με υβριδικό μοτέρ το επόμενο Nissan GT-R

Ελλάδα 13:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με υβριδικό μοτέρ το επόμενο Nissan GT-R

ΝΕΑ

Με υβριδικό μοτέρ το επόμενο Nissan GT-R

ΝΕΑ

Για πρώτη φορά στην ιστορία η επόμενη γενιά του Nissan GT-R θα κινείται με υβριδικό μηχανικό σύνολο, με τους Iάπωνες να εγγυώνται ακόμη πιο καταιγιστικές επιδόσεις. Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του κ. Shiro Nakamura, Υπευθύνου του Δημιουργικού τμήματος της Nissan στην Automotive News, το επόμενο GT-R θα επανασχεδιαστεί πλήρως, με στόχο από τη μια να προσφέρει έναν περισσότερο αισθητικό δυναμισμό, ενώ από την άλλη να βελτιώσει την αεροδυναμική του. Στόχος της Nissan είναι επίσης να αλλάξει τις αναλογίες του και κυρίως το ύψος και το πλάτος του επόμενου GT-R, με στόχο να προσφέρει ακόμη καλύτερα οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά, αλλά και καλύτερες επιδόσεις. Παράλληλα, θα το ιαπωνικό μοντέλο θα υιοθετήσει μια πιο αιχμηρή σχεδίαση (στη φωτογραφία παρουσιάζουμε μια ηλεκτρονικά επεξεργασμένη κατασκοπευτική εικόνα που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο).

Όμως τα πιο ενδιαφέροντα νέα μας τα κράτησε ο κ. Nakamura για τον κινητήρα του επόμενου GT-R, για τον οποίο το στέλεχος της Nissan έχει επιβεβαιώσει ότι θα το δούμε για πρώτη φορά και με έναν ηλεκτροκινητήρα, που θα λειτουργεί μαζί με τον 3,8 V6 biturbo. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ισχύς μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 800 άλογα, ενώ το μοντέλο θα έχει 0-100 σε 2,5 sec. Στόχος των ανθρώπων της Nissan δεν είναι μόνο να βελτιώσουν οικολογικά και στο πεδίο της κατανάλωσης το νέο τους μοντέλο, αλλά με τη βοήθεια της έξτρα ροπής από τον ηλεκτροκινητήρα, να πριμοδοτήσουν περαιτέρω τον εκρηκτικό χαρακτήρα του. Βέβαια, η προσθήκη του ηλεκτροκινητήρα είναι δεδομένο ότι θα απαιτήσει αρκετή δουλειά στον τομέα της ελάφρυνσης του μοντέλου, αφού το έξτρα βάρος του δεύτερου μοτέρ και των μπαταριών, θα πρέπει να κερδηθεί από κάπου αλλού, ώστε το επόμενο GT-R να μην είναι ακόμη πιο βαρύ από το σχεδόν 1,8 τόνων τωρινό.

Σε ό,τι αφορά τέλος στο πότε θα το δούμε στην παραγωγή, μετά την πριν λίγο διάστημα ανανέωση του υπάρχοντος Nissan GT-R, είναι δεδομένο ότι το νέο μοντέλο θα λανσαριστεί το 2019.

Advertisement
Advertisement

 

 

 

Advertisement