Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υβριδική V8 και τετρακίνητη η επόμενη Ford Mustang

Ελλάδα 15:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υβριδική V8 και τετρακίνητη η επόμενη Ford Mustang

ΝΕΑ

Υβριδική V8 και τετρακίνητη η επόμενη Ford Mustang

ΝΕΑ

Σε σχεδόν δύο χρόνια αναμένουμε τον αντικαταστάτη της εξαιρετικά πετυχημένης Ford Mustang που όπως φαίνεται θα παντρεύει την παράδοση με το μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Είναι λογικό το sports car με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως να βρίσκεται πολύ συχνά στο κέντρο του ενδιαφέροντος ειδικά σε κουβέντες που αφορούν τον διάδοχό του. Η Ford έβαλε το όνομα της Mustang στην ηλεκτρική εποχή με την Mach-E όμως φαίνεται πως για τον αντικαταστάτη της γνωστής και για πολλούς αυθεντικής coupe έκδοσης έχει σκοπό να ακολουθήσει ένα μονοπάτι που δεν ξεχνά την παράδοση.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον Βρετανικό Τύπο η νέα γενιά της Mustang που αναμένεται το 2022 θα έχει κάτω από το καπό έναν παραδοσιακό V8 κινητήρα ο οποίος όμως θα συνεργάζεται και με ένα υβριδικό σύστημα. Αναμένεται πως ο θερμικός V8 θα μεταφέρει την ισχύ στους πίσω τροχούς αλλά όμως η ηλεκτρική ισχύς από το υβριδικό σύστημα θα πηγαίνει στους εμπρός. Μάλιστα όταν οι συνθήκες κίνησης το επιτρέπουν ο V8 θα τίθεται εκτός λειτουργίας και το αυτοκίνητο θα μπορεί να κινηθεί για κάποιο διάστημα αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Advertisement
Advertisement

Η λειτουργία του συστήματος θα έχει την ίδια φιλοσοφία με αυτή του Ford Explorer Hybrid κάτι που δεν είναι παράξενο καθώς εικάζεται πως η Mustang θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα CD6 με το Explorer και την Lincoln Aviator. Από εκεί και πέρα είναι άγνωστο αν η Ford θα προσφέρει και έκδοση V8 χωρίς υβριδικό σύστημα ενώ δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το μέλλον και του τετρακύλινδρου 2.3 Ecoboost.

Πάντως σε ότι αφορά τον σχεδιασμό αναμένεται πως και η νέα γενιά θα έχει αρκετά από τα παραδοσιακά σχεδιαστικά στοιχεία της Mustang ενώ θεωρείται σίγουρο πως και το εσωτερικό θα έχει μια σαφώς πιο οδηγοκεντρική φιλοσοφία σε σχέση με αυτό που είδαμε στην ηλεκτρική Mach-E.