Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υβριδική και με 1100 ίππους η διάδοχος της Lamborghini Aventador

Ελλάδα 22:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υβριδική και με 1100 ίππους η διάδοχος της Lamborghini Aventador

ΝΕΑ

Υβριδική και με 1100 ίππους η διάδοχος της Lamborghini Aventador

ΝΕΑ

Τον δρόμο του εξηλεκτρισμού με όλα τα θετικά σε επίπεδο απόδοσης αναμένεται πως θα ακολουθήσει η Lamborghini για τη διάδοχο της Aventador.

Advertisement
Advertisement

Σήμερα η Lamborghini είναι η μόνη μεταξύ των κατασκευαστών supercar όπως οι Porsche, Ferrari και McLaren που επιμένει στην παραδοσιακή λογική των θηριωδών V10 και V12 κινητήρων που ομολογουμένως μιλούν στην καρδιά των φανατικών petrohead. Ωστόσο παρά τον ανεπανάληπτο ήχο και τον εντυπωσιακό χαρακτήρα τους είναι αδύνατο να ακολουθήσουν σε επίπεδο απόλυτης απόδοσης τον δρόμο που έχουν ανοίξει οι εξηλεκτρισμένες υβριδικές μονάδες του ανταγωνισμού.

Οι πληροφορίες που έρχονται από το εργοστάσιο της Sant’Agata θεωρούν δεδομένη την έλευση του ηλεκτρισμού και στην Lamborghini και σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές η εταιρία εξελίσσει μια υβριδική μονάδα η οποία θα χρησιμοποιεί τον θρυλικό V12 κινητήρα με την διαφορά πως πλέον αυτός θα συνεργάζεται και με μια ηλεκτρική μονάδα με δύο ηλεκτροκινητήρες που θα τροφοδοτούν τόσο τον εμπρός όσο και τον πίσω άξονα. Η υβριδική μονάδα πιθανότατα θα κάνει πρεμιέρα στο μοντέλο που θα αντικαταστήσει την Aventador και αναμένεται πως η συνολική απόδοση θα αγγίζει τους 1.100 ίππους και θα προσφέρει δυνατότητα τόσο συνδυαστικής όσο και αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Αν και οι μέχρι τώρα φήμες τοποθετούσαν την έλευση του νέου μοντέλου μέσα στο 2020, οι τελευταίες πληροφορίες από πηγές της Lamborghini δίνουν μια παράταση δύο ετών οπότε είναι μάλλον απίθανο να δούμε το νέο ιταλικό hypercar πριν το 2022.