Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υβριδικές εκδόσεις για τα Ford S-Max και Galaxy

Ελλάδα 23:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υβριδικές εκδόσεις για τα Ford S-Max και Galaxy

ΝΕΑ

Υβριδικές εκδόσεις για τα Ford S-Max και Galaxy

ΝΕΑ

Το υβριδικό σύστημα αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές CO2 δίνοντας «παράταση ζωής» στα δημοφιλή μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Η Ford θα προσθέσει υβριδικές εκδόσεις στα δημοφιλή της μοντέλα S-Max και Galaxy αφού επενδύσει στην παραγωγή πακέτων μπαταριών στο εργοστάσιό στη Βαλένθια της Ισπανίας, όπου κατασκευάζονται τα δύο μοντέλα. Ο οικονομικός σε κατανάλωση καυσίμου υβριδικός κινητήρας που εκπέμπει και χαμηλές εκπομπές CO2 θα μπορούσε να δώσει στα δύο μοντέλα μια παράταση ζωής όταν θα πωλούνται το επόμενο έτος. Επί του παρόντος τα περισσότερα μοντέλα S-Max και Galaxy πωλούνται με κινητήρες diesel.

Τα υβριδικά μοντέλα βενζίνης-ηλεκτρικού θα συνδυάσουν έναν βενζινοκινητήρα 2.5 λίτρων με μπαταρία ιόντων λιθίου για να μειώσουν τις εκπομπές CO2 σε 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο στον κύκλο εκπομπών WLTP, μια σημαντική βελτίωση από τα 170 γρ. / χλμ. που εκπέμπει ο βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρου που τοποθετείται στο S-Max.

Advertisement
Advertisement

Η αγορά των πολυμορφικών μοντέλων βρίσκεται σε παρακμή στην Ευρώπη καθώς οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες μετατοπίζουν την προσοχή τους στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για SUV από τους πελάτες. Η Ford σταμάτησε την παραγωγή του B-Max το 2018 και του C-Max το 2019, αλλά συνέχισε να προσφέρει το S-Max και το Galaxy, καθώς οι πωλήσεις συγκρατούνται σε σχετικά καλά επίπεδα.

Οι πωλήσεις του S-Max αυξήθηκαν κατά 0,6% σε 23.702 το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της JATO Dynamics ενώ οι πωλήσεις του Galaxy αυξήθηκαν κατά 12% και ανήλθαν σε 13.200 μονάδες το 2019.

Επενδύσεις στο εργοστάσιο της Βαλένθια

Advertisement

Η Ford δήλωσε ότι θα δαπανήσει 42 εκατομμύρια ευρώ για να κατασκευάσει πακέτα μπαταριών στο εργοστάσιο της Βαλένθια. Η εγκατάσταση θα κατασκευάσει επίσης τις μπαταρίες που θα χρησιμοποιηθούν στην υβριδική έκδοση του Ford Kuga το οποίο θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος με τον ίδιο κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων.

Η Ford κατασκευάζει τα αυτοκίνητα Kuga, S-Max, Galaxy και Mondeo στη Βαλένθια. Μια υβριδική έκδοση του Mondeo είναι επίσης κατασκευασμένη στη Βαλένθια που εφοδιάζεται με έναν δίλιτρο βενζινοκινητήρα. Το υβριδικό S-Max θα πωλείται ως πενταθέσιο ή επταθέσιο, ενώ η υβριδική έκδοση του Galaxy θα προσφέρεται μόνο με 7 θέσεις.

Advertisement

Η Ford ανακοίνωσε ότι το υβριδικό S-Max με πέντε θέσεις και το επταθέσιο Galaxy θα διατηρήσουν την υπάρχουσα χωρητικότητα. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι και τα δύο υβριδικά μοντέλα θα αποδίδουν τα 197 ίππους σε σχέση με τους 163 ίππους που αποδίδει η βενζινοκίνητη έκδοση του 1,5 λίτρου και αναμένει τα υβριδικά μοντέλα θα καταγράψουν πολύ μεγάλη ανάπτυξη σε σχέση με τα diesel χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιήσει περαιτέρω στοιχεία ή να αναφέρει τις τιμές διάθεσής τους.

Διαβάστε επίσης:

Αυτές είναι οι αλλαγές σε Τέλος Ταξινόμησης και Τέλη Κυκλοφορίας λόγω WLTP!

Advertisement

Θα γίνει ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος! – Ποια εταιρεία ανέλαβε το έργο

Τα παλαιά στηθαία δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν ούτε ένα ΙΧ!