Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υβριδικά τα επόμενα Audi RS;

Ελλάδα 17:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υβριδικά τα επόμενα Audi RS;

ΝΕΑ

Υβριδικά τα επόμενα Audi RS;

ΝΕΑ

Τα επόμενης γενιάς RS πιθανότατα θα έχουν ηλεκτροκινητήρες με μπαταρίες νέας γενιάς, συμπλέοντας με το πνεύμα υβριδοποίησης της εποχής.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Τα μελλοντικά μοντέλα RS θα διαθέτουν υβριδική τεχνολογία αλλά αυτό θα γίνει μόνο όταν ωριμάσει η τεχνολογία των μπαταριών, δήλωσε σε συνέντευξη του στο Top Gear ο Stephan Reil, ο διευθυντής στο τμήμα Quattro της Audi. Ανάμεσα στα λεγόμενα του διευκρινίζει πως τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η υβριδοποίηση είναι σημαντικά από άποψης επιδόσεων και κατανάλωσης. Ωστόσο, η χρήση τους θα είναι βολική μόνο όταν οι μπαταρίες γίνουν μικρότερες σε όγκο και μεγαλύτερες σε απόδοση.

«Μόλις η τεχνολογία των μπαταριών φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο, τότε θα υπάρξουν υβριδικά RS βενζινοκίνητα μοντέλα. Πιθανώς ένα τέτοιο να είναι το επόμενο RS3 Sportback. Αλλά δεν είναι μόνο θέμα απόδοσης στον πάγκο, είναι και θέμα απόλαυσης στον δρόμο και μέχρι τώρα υπάρχουν περισσότερα αρνητικά παρά θετικά» λέει ο Reil.

Advertisement
Advertisement

Εδώ να πούμε πως τον Μάρτιο, στην Γενεύη, η Audi θα παρουσιάσει τις πιο εξελιγμένες μπαταρίες της μέσω του R8 e-tron, ενώ δίπλα σε αυτό θα κάνει πρεμιέρα και η ολοκαίνουργια συμβατική έκδοση του R8. Και αν λάβουμε υπόψη τα λεγόμενα του Reil, μάλλον είναι απίθανο να υπάρξει υβριδικό R8 βενζίνης. Όχι όμως και ένα ντίζελ με τεχνολογία από το Le Mans…