Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιταλική πινελιά στη McLaren 650 S

Ελλάδα 13:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιταλική πινελιά στη McLaren 650 S

ΝΕΑ

Ιταλική πινελιά στη McLaren 650 S

ΝΕΑ

Η τεχνολογική συνεργασία ανάμεσα στην Pirelli και την McLaren Automotive συνεχίζεται. Το τελευταίο μέλος στη γκάμα της βρετανικής εταιρείας, η 650 S, που κάνει την πρώτη της εμφάνιση παγκοσμίως στο 84ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, εφοδιάζεται αποκλειστικά με ειδικά ελαστικά της ιταλικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Συγκεκριμένα, το supercar των 650 PS που έρχεται να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στη 12C και την P1, φοράει Pirelli P Zero Corsa – 235/35 R19 στους εμπρός τροχού και 305/30 R20 στους πίσω. Όπως συνέβη με τις 12C και 12C Spider, μέσα από τις διαδικασίες εξέλιξης προέκυψε μία προηγμένη έκδοση του P Zero Corsa Asimmetrico, με την ονομασία ‘MC1’, ειδικά προσαρμοσμένη ώστε  να εναρμονίζεται με τα χαρακτηριστικά της McLaren 650 S. Στην εξέλιξη και παραγωγή των ελαστικών εφαρμόστηκαν σύμφωνα με την Pirelli, “οι πιο σύγχρονες τεχνολογίες σε επίπεδο τόσο υλικών όσο και διαδικασιών”.

Το προφίλ των ασύμμετρων εμπρός ελαστικών της McLaren 650 S βελτιστοποιεί την αεροδυναμική απόδοση και με τη νέα σχεδίαση του πλευρικού τοιχώματος, ο συντελεστής οπισθέλκουσας των P Zero Corsa έχει βελτιωθεί κατά 5%. Σαν αποτέλεσμα, βελτιώνεται η κατανάλωση, χωρίς θυσίες στην οδηγησιμότητα και το κράτημα σε βρεγμένο οδόστρωμα. Οι βελτιώσεις στο προφίλ των εμπρός ελαστικών αύξησαν την ακαμψία του πέλματος κατά 13%  περίπου, αναβαθμίζοντας τις συνολικές επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Οι γόμες των νέων ελαστικών της McLaren 650S επωφελούνται και τις εμπειρίας της Pirelli από τη Formula 1 αλλά και άλλους αγωνιστικούς θεσμούς, αφού ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του DNA της Ιταλικής φίρμας πάνω από 100 χρόνια.

Το Pirelli P Zero, ένα ελαστικό προσανατολισμένο περισσότερο προς την άνεση και στην καθημερινή οδήγηση, μπορεί να τοποθετείται εναλλακτικά  στη McLaren 650 S, χωρίς πρόσθετο κόστος, ενώ παράλληλα η Pirelli έχει εξελίξει και χειμερινά ελαστικά Sottozero 3 για το βρετανικό supercar.

Advertisement

Διαβάστε περισσότερα για τις επιδόσεις της νέας McLaren, πατώντας εδώ.