Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI

Η ιστορία της Αudi

Ελλάδα 4:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ιστορία της Αudi

AUDI

Η ιστορία της Αudi

AUDI

Η ιστορία της Audi ξεκινά το 1909 και ουσιαστικά βασίζεται στη συνένωση των εταιρειών DKW, Horch, Wanderer & Audi, κάτι που συμβολίζεται από τα 4 δαχτυλίδια του σήματος της φίρμας.

Advertisement
Advertisement

Eπιμέλεια: Κώστας Φούζας

H αρχική εταιρεία δημιουργήθηκε το 1909, πριν συγχωνευτούν οι μάρκες Audi, DKW, Horch και Wanderer το 1932. Οι 4 αυτές εταιρείες δημιούργησαν την Auto Union. Πιο μετά, το 1969, η Auto Union και η NSU συγχωνεύτηκαν και έπαιξαν το μεγαλύτερο ρόλο στην εξέλιξη της μάρκας. Η Audi NSU Auto Union AG μετονομάστηκε σε AUDI AG το 1985, ένα όνομα που παραμένει μέχρι σήμερα. Σε όλο αυτό το διάστημα, η καθεμιά από τις παραπάνω εταιρείες, έχει να επιδείξει το δικό της έργο σε επίπεδο αυτοκινήτων και αγώνων.

Σήμερα, η έδρα της Audi βρίσκεται στο Ινγκολσταντ, όπου διαθέτει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής. Η συγκεκριμένη έκταση, των 2,7 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, περιλαμβάνει γραμμές παραγωγής, εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης, το μουσείο της εταιρείας και πολλά άλλα. Στη συγκεκριμένη μονάδα κατασκευάζονται τα A3, A3 Sportback, A3 e-tron  και g-tron, S3, RS 3, A4 Sedan, Audi A4 Avant, S4, A4 allroad quattro, RS 4 Avant, A5 Sportback, Audi A5 Coupe, S5, RS 5, Q5, SQ5 TDI. Πρόσφατα μάλιστα ξεκίνησε και η παραγωγή του νέου Audi Q2.

Advertisement
Advertisement