Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ισχυρότερη και πιο hi-tech η επόμενη Porsche 911

Ελλάδα 13:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ισχυρότερη και πιο hi-tech η επόμενη Porsche 911

ΝΕΑ

Ισχυρότερη και πιο hi-tech η επόμενη Porsche 911

ΝΕΑ

Ακόμη πιο ισχυρή αλλά και πιο προηγμένη αναμένεται η επόμενη και 8η συνολικά γενιά της Porsche 911, η οποία θα κάνει την πρώτη της δημόσια εμφάνισης στο Σαλόνι του Los Angeles των Η.Π.Α. Από τους σχεδόν 400 ίππους θα ξεκινά η γκάμα για την “βασική” Carrera. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η επόμενη γενιά της 911, που φέρει την κωδική ονομασία “992” θα ξεκινήσει, σύμφωνα με το Autocar, να παρουσιάζεται σταδιακά σε όλες τις εκδόσεις της το 2019, εκτός από αυτές δηλαδή που θα δούμε στο Los Angeles. Όσον αφορά στην κορυφαία Porsche 911 Turbo, αυτή αναμένεται με ανασχεδιασμένο σύστημα 4κινησης και απόδοση κοντά στους 600 ίππους, όσο περίπου αποδίδει και η ειδική έκδοση 911 Turbo S Exclusive της υπάρχουσας γενιάς που παρουσιάστηκε πέρσι. Βελτιώσεις αναμένονται και στον τομέα της αεροδυναμικής, ενώ όσον αφορά στις επιδόσεις τα 0-100 χλμ./ώρα εικάζεται ότι θα πραγματοποιούνται σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα με την τελική θα ξεπερνά τα 330 χλμ./ώρα της υπάρχουσας 911 Turbo.

Στα του κινητήρα, απλά να συμπληρώσουμε σε αυτό το στάδιο πως δεν αποκλείεται η επόμενη γενιά της 911 να είναι και η πρώτη που δεν θα φέρει κανένα ατμοσφαιρικό μοτέρ στην γκάμα της. Επίσης να σημειωθεί πως τα μηχανικά σύνολα ενδέχεται να τοποθετηθούν πιο κοντά στην καμπίνα των επιβαινόντων από ποτέ για ακόμη καλύτερη κατανομή του βάρους. Όσον αφορά στην plug in υβριδική έκδοση της 911 και αυτή αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της με την επόμενη γενιά, ενώ πλέον δεν αποκλείεται καθόλου και το σενάριο παρουσίασης και μια πλήρως ηλεκτρικής έκδοσης.

Η νέα γενιά της 911 θα “χτιστεί” πάνω στη νέα πλατφόρμα του ομίλου, η οποία θα αποτελέσει και την βάση για το επόμενο Audi R8 αλλά για την διάδοχο της Lamborghini Huracán. Όπως καταλαβαίνετε οι σημαντικές διαφορές στην αρχιτεκτονική των τριών αυτών μοντέλων αντιμετωπίζονται χάρη σε αυτή τη νέα προηγμένη πλατφόρμα που θα μπορεί να αλλάζει κάποια από τα μέρη της ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κάθε εταιρίας, με την 911 να αποτελεί την πιο ιδιαίτερη περίπτωση μεταξύ των τριών μοντέλων με το ρεζερβουάρ μπροστά και τον κινητήρα πίσω από την καμπίνα των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

porsche-911-turbo-s-640

Προσοχή έχει δοθεί και στο βάρος της 911 με ακόμη περισσότερη χρήση αλουμινίου με το υψηλής αντοχής ατσάλι να κάνει την εμφάνισή του σε συγκεκριμένα μέρη του πλαισίου, προς ενίσχυσή του. Αποτέλεσμα η επόμενη γενιά του γερμανικού μοντέλου να είναι πιο στιβαρή από την σημερινή χωρίς να έχει προστεθεί επιπλέον βάρος και παρά τα πλουσιότερα επίπεδα εξοπλισμού που αναμένονται.

Μικρές αλλαγές αναμένονται στην εξωτερική σχεδίαση της 911, που θα ξεχωρίζει από την προηγούμενη γενιά αλλά θα φέρει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την σειρά όλα αυτά τα χρόνια. Κυριότερες αλλαγές θα αφορούν τον εμπρός προφυλακτήρα αλλά και τα φωτιστικά σώματα που αναμένονται πιο “σηκωμένα”, με μικρότερη δηλαδή κλίση από τα σημερινά. Ελαφρώς μεγαλύτερες αναμένονται και οι διαστάσεις τόσο σε πλάτος όσο και σε μήκος. Εσωτερικά ο αέρας της αλλαγής αναμένεται πιο ισχυρός με νέο πίνακα πληροφοριών όπου πολλές λειτουργίες θα πραγματοποιούνται με την αφή, ενώ αυξημένοι εικάζεται ότι θα είναι και οι χώροι για τους επιβαίνοντες.