Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ισχυρότερη από ποτέ η νέα Skoda Octavia RS

Ελλάδα 10:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ισχυρότερη από ποτέ η νέα Skoda Octavia RS

ΝΕΑ

Ισχυρότερη από ποτέ η νέα Skoda Octavia RS

ΝΕΑ

Η Skoda σχεδιάζει την πιο ολοκληρωμένη Octavia vRS, πηγές μάλιστα μέσα από την εταιρεία υπονοούν πως το νέο μοντέλο θα είναι ταχύτερο και πιο οδηγοκεντρικό από ποτέ, δικαιώνοντας κυρίως το έμβλημα που θα φέρει στο κορμί του.

Advertisement
Advertisement

 

Η vRS θα κάνει ντεμπούτο στη Γενεύη τον Μάρτιο, με μια έξυπνη υβριδική έκδοση που θα ενταχθεί στην σειρά vRS για πρώτη φορά. Η νέα έκδοση PHEV υπόσχεται να προσφέρει περισσότερη δύναμη και από το Golf GTE. Όπως και στο παρελθόν, θα υπάρχουν και βενζινοκίνητα μοντέλα 2.0 λίτρων vRS, με περισσότερους από 250 ίππους. Ωστόσο, οι πηγές υποδεικνύουν ότι η υβριδική έκδοση plug-in θα ταιριάζει με τη βενζίνη από την άποψη της απόλυτης ισχύος. Αυτό σημαίνει ότι ο γνωστός σήμερα συνδυασμός ενός υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 1.4 λίτρων και ενός ηλεκτρικού κινητήρα που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG διπλού συμπλέκτη θα μπορούσε να παράξει λίγο πάνω από 250 ίππους με μπόλικη μάλιστα ροπή. Η προσθήκη του ηλεκτρικού κινητήρα και μιας μπαταρίας (που έχει σχεδιαστεί να έχει χωρητικότητα έως και 13kWh) προσθέτει πάνω από 200kg στο απόβαρο, αλλά αυτό θα αντισταθμιστεί εν μέρει από τη στιγμιαία ροπή του ηλεκτροκινητήρα.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν θα έχουμε την ταχύτερη Octavia RS ever, αυτό σημαίνει πως το σπριντ από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h δεν θα ξεπερνά τα 6,5 sec. Το παρόν αναμένεται να δώσει και το ηλεκτρομηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης VAQ του Volkswagen Group. Η νέα RS αναμένεται να διαθέτει πολλές εκδόσεις αμαξώματος και εξοπλισμού. Το εσωτερικό, εν τω μεταξύ, θα επωφεληθεί από ενισχυμένα σπορ καθίσματα με ειδικά διαμορφωμένα σχέδια και γραφικά. Οι ημερομηνίες λανσαρίσματος και οι τιμές πώλησης δεν είναι ακόμη γνωστές, αλλά οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Advertisement
Advertisement