Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Ήρθε Ελλάδα το Yudo – Πόσο κοστίζει;

Ελλάδα 21:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ήρθε Ελλάδα το Yudo – Πόσο κοστίζει;

ΑΓΟΡΑ

Ήρθε Ελλάδα το Yudo – Πόσο κοστίζει;

ΑΓΟΡΑ

Η Ecocar πραγματοποιεί μία πολύ δυνατή κίνηση, λανσάροντας ένα από τα φθηνότερα ηλεκτρικά που διατίθενται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Το νέο SUV της Ecocar μπορεί να αποκτηθεί με 20.391 ευρώ καθώς από τη λιανική του τιμή των 26.900 ευρώ αφαιρείται η επιδότηση των σχεδόν 6.500 ευρώ, ενώ όσοι ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες και δικαιούνται επιπλέον επιδότηση, μπορούν να το αποκτήσουν με ακόμα λιγότερα.

Εμφανισιακά, το Yudo έχει ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που το καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικό σχεδιαστικά. Έχει μήκος λίγο πάνω από τα 4,0 μέτρα, πλάτος 1,73 μέτρα και ύψος 1,625 μέτρα, με μεταξόνιο 2,48 μέτρα και ζυγίζει 1,3 τόνους.

Είναι 5θυρο και 5θέσιο, με αποθηκευτικό χώρο 310 λίτρων, τροχούς 16 ιντσών (προαιρετικά και 17άρηδες), ενώ τα πίσω καθίσματα πέφτουνσε αναλογία 40:60. Ταυτόχρονα, η 16,5 εκατοστών απόσταση από το έδαφος του επιτρέπει να κινηθεί και ήπια εκτός δρόμου.

Advertisement
Advertisement

Διαθέτει αεριζόμενα δισκόφρενα εμπρός και απλά πίσω, ABS, ΕBD, ηλεκτρικό χειρόφρενο, isofix, αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, ανάρτηση με γόνατα McPherson εμπρός και σφαιρικούς συνδέσμους πίσω και πολλά ακόμη.

Στο εσωτερικό δεσπόζει η κεντρική οθόνη των 12,3 ιντσών, όπως και ο 7,0 ιντσών ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ το OS του Infotainment είναι το καλαίσθητο Amber που τρέχει σε 8πύρηνο chipset Spandragon της Qualcomm, με 3 GB RAM και 32 GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης.

Advertisement

Στην καμπίνα θα βρείτε δερμάτινα καθίσματα, δερμάτινο τιμόνι, δερμάτινη επένδυση στο ταμπλό και ξύλινες λεπτομέρειες στις πόρτες, ενώ ο Ambient φωτισμός ρυθμίζεται μεταξύ 256 χρωμάτων.

Advertisement

Στα υπέρ του εξοπλισμού βρίσκουμε δυνατότητες όπως Adaptive Cruise Control, keyless entry, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέπτες, Auto Hold, LED προβολείς και φλας με follow me home λειτουργία και αρκετά ακόμη.

Τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όμως, έρχονται στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης. Ξεκινώντας με το πιο νευραλγικό κομμάτι, το Yudo έχει μία μπαταρία ιόντων λιθίου (LFP), η οποία έχει χωρητικότητα 41,7 kWh και προσφέρει αυτονομία έως 320 χιλιόμετρα.

Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 94 ίππους και 165 Nm ροπής και έτσι τα 0-50 χλμ./ώρα έρχονται σε 4,5 δευτερόλεπτα, με την μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται στα 130 χλμ./ώρα.

Advertisement

Μέσω AC φορτιστή η μπαταρία φορτίζει σε περίπου 7,5 ώρες, ενώ υποστηρίζεται και ταχεία φόρτιση DC, με το 10-80% να ολοκληρώνεται σε 45 λεπτά.

Το Ecocar Yudo είναι διαθέσιμο σε χρωματισμούς Galactic Grey, Moon White, Sky Blue και Plum Blossom Pink.

Η τιμή του μετά την επιδότηση, διαμορφώνεται, όπως προαναφέραμε, στις 20.391 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ecocar κάνει την μικροκινητικότητα παιχνίδι
Ιδου το πιο μικρό περιπολικό της Αστυνομίας που δε θα πιάσει κανέναν
ECOCAR & ECO//SUN: Νέες εγκαταστάσεις στην Θεσσαλονίκη