Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Υπόγειο μετρό για αυτοκίνητα!

Ελλάδα 12:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
        string(54) "Υπόγειο μετρό για αυτοκίνητα!"
    

Υπόγειο μετρό για αυτοκίνητα!

ΝΕΑ

Η αγγλική εταιρία PLP Architecture παρουσίασε μια πρωτότυπη ιδέα με τον κωδικό «Cartube», η οποία στοχεύει να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στις μεγαλουπόλεις της Γηραιάς Ηπείρου.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newsauto.gr on Google
Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Μέχρι τώρα ξέραμε τις υπόγειες διαδρομές του μετρό οι οποίες έδιναν τεράστιες λύσεις στις συγκοινωνίες των μεγαλύτερων πόλεων στην Ευρώπη. Η λύση σύμφωνα με την βρετανική εταιρία είναι απλή και αφορά την κατασκευή υπόγειων οδών που θα σχηματίζουν ένα οδικό δίκτυο από τούνελ στα οποία θα κινούνται αυτοκίνητα.

Και αυτό με απόλυτη ασφάλεια και τάξη σαν να πρόκειται για αυτοματοποιημένους συρμούς. Την αφορμή για τέτοιες προχωρημένες ιδέες έδωσε το νέο δίκτυο μετρό Crossrail που προορίζεται για την καρδιά του Λονδίνου και δύναται να ανταποκριθεί σε πάνω από 18.000 επιβάτες ανά ώρα.

Advertisement
Advertisement

Το Cartube δεν είναι ένα άμεσα υλοποιήσιμο σχέδιο, με την κατασκευαστική εταιρία να χρειάζεται τουλάχιστον μια δεκαετία για να το κάνει πράξη έτσι όπως ακριβώς το έχει οραματιστεί. Μέχρι τότε θα έχει καθιερωθεί και η τεχνολογία των αυτόνομων οχημάτων οπότε ο συνδυασμός θα είναι ιδανικός.

Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις