Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ΗΠΑ: Προβλήματα στα Tesla ελέω κακοκαιρίας (+vid)

Ελλάδα 3:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΗΠΑ: Προβλήματα στα Tesla ελέω κακοκαιρίας (+vid)

ΝΕΑ

ΗΠΑ: Προβλήματα στα Tesla ελέω κακοκαιρίας (+vid)

ΝΕΑ

Κάποιοι ιδιοκτήτες του Tesla Model 3 εκπλήσσονταν όταν διαπίστωσαν ότι το όχημα τους δεν είχε απόδοση 100% κατά τη διάρκεια πολικών θερμοκρασιών στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Οι συγκεκριμένοι καταναλωτές μοιράστηκαν τον προβληματισμό τους στα κοινωνικά μέσα μιλώντας για αυξημένη… αποστράγγιση μπαταριών καθώς και προβλήματα με τη θύρα φόρτισης αλλά και το σχεδιασμό της λαβής της σχετικής θύρας κατά τις πρόσφατες θερμοκρασίες κατάψυξης που έπληξαν τις ΗΠΑ. “Η μεγαλύτερη ανησυχία μου είναι ότι ο κρύος καιρός επιβάρυνε αρκετά τόσο την μπαταρία του αυτοκινήτου όσο και την αυτονομία”, δήλωσε στο Bloomberg ο Ronak Patel, ιδιοκτήτης ενός Model 3 από τον περασμένο Αύγουστο. Ωστόσο, αυτό δεν ένα πρόβλημα αποκλειστικά για τα Tesla, καθώς οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να επηρεάσουν τις μπαταρίες σε σχεδόν κάθε ηλεκτροκινητήρα, όπως στο Nissan Leaf αλλά και στο Chevrolet Bolt.

Το άλλο σημαντικό πρόβλημα που αναφέρθηκε ήταν η σχεδίαση της λαβής της πόρτας, που οδήγησε πολλούς ιδιοκτήτες να κλειδωθούν έξω από τα οχήματά τους, καθώς τα πάντα είχαν παγώσει μαζί με τη θύρα φόρτισης. Οι ιδιοκτήτες ανέφεραν ότι ακόμη και μετά την προθέρμανση των αυτοκινήτων τους για 10 ή 15 λεπτά, δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στο αυτοκίνητό τους. Η Andrea Falcone, μηχανικός λογισμικού από τη Βοστόνη, ήταν ένας από αυτούς τους ιδιοκτήτες, δίνοντας μια εικόνα της “κατεψυγμένης” χειρολαβής, λέγοντας: “Δεν μπορώ να περιμένω όλη μέρα γι αυτό το ανόητο αυτοκίνητο.” Άλλοι δημοσίευσαν βίντεο online, παρουσιάζοντας διάφορες αυτοσχέδιες λύσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το σχετικό πρόβλημα.

Η Tesla ανταποκρίθηκε με μια επιδιόρθωση μέσω αέρα, η οποία φέρεται να επιλύει το ζήτημα των παγωμένων παραθύρων, των χειρολαβών αλλά και των θυρίδων φόρτισης. Ωστόσο, η απάντηση της εταιρίας φαίνεται να μην έχει τελικά ξεδιαλύνει πλήρως το ζήτημα, ενώ υπάρχουν και άλλες αναφορές σχετικά με τα παράθυρα που αρνούνται να διανύσουν όλη τη διαδρομή καθώς και διάφορα άλλα θέματα στη θύρα υποδοχής του φορτιστή.

Advertisement
Advertisement