Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Infiniti Prototype 10: Το μέλλον είναι ηλεκτρικό

Ελλάδα 15:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Infiniti Prototype 10: Το μέλλον είναι ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Infiniti Prototype 10: Το μέλλον είναι ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Η Infiniti χρησιμοποιώντας ως «πεδίο βολής» την εκδήλωση Car Week στο Μοντερέι της Καλιφόρνια, παρουσίασε το νέο της δημιούργημα, το πρωτότυπο Prototype 10, που δείχνει τις βλέψεις των σχεδιαστών της για το πώς θα είναι τα πράγματα στο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Το Infiniti Prototype 10 όπως αναφέρει και επίσημα η ιαπωνική φίρμα, είναι εμπνευσμένο από το σχεδιαστικό πνεύμα των ανοιχτών, διθέσιων speedster μοντέλων που μεσουράνησαν την δεκαετία του ’60. Υπεύθυνος για το συνολικό αποτέλεσμα είναι ο νέος διευθυντής για το design, Karim Habib, ο οποίος εξομολογήθηκε ότι η βασική ιδέα του ήρθε παρακολουθώντας στιγμιότυπα από αγώνες μονοθεσίων των τότε δεκαετιών.

1b611e86-infiniti-prototype-10-2-chariatis-530

Σε αντίθεση με το Prototype 9 που παρουσιάστηκε το 2017, το Prototype 10 διαθέτει μία εξαιρετικά δυναμική σιλουέτα, με στοιχεία όπως το μακρύ καπό, τους τεράστιους τροχούς, τα μικροσκοπικά φωτιστικά σώματα και το ανοιχτό κόκπιτ, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του ένα ρετρό σχεδίασης αγωνιστικό τιμόνι, ζώνες τεσσάρων σημείων και τα απολύτως απαραίτητα όργανα.

Advertisement

aca801fd-infiniti-prototype-10-16-chariatis-640

Η Infiniti ανακοίνωσε ότι κάτω από το καπό του Prototype 10 βρίσκεται ένας ηλεκτροκινητήρας που τροφοδοτείται μέσω μίας συστοιχίας μπαταριών, χωρίς όμως να δίνει στη δημοσιότητα περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες. Προφανώς δεν υπάρχουν σχέδια για να βγει το συγκεκριμένο μοντέλο στην παραγωγή, αλλά κάποια από τα στοιχεία της σχεδίασης μπορούν να εφαρμοστούν σε μελλοντικά μοντέλα όχι μόνο της Infiniti, αλλά και της Nissan.

Advertisement