Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είναι αυτό το teaser o προάγγελος ενός νέου Jeep;

Ελλάδα 11:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είναι αυτό το teaser o προάγγελος ενός νέου Jeep;

ΝΕΑ

Είναι αυτό το teaser o προάγγελος ενός νέου Jeep;

ΝΕΑ

Κάτι η μεγάλη μάσκα με τους ορθογώνιους σχηματισμούς, κάτι τα εντυπωσιακά LED ημέρας και λίγο έλειψε να μας παραπλανήσει το teaser του παραπάνω SUV.

Advertisement
Advertisement

Το σκίτσο σχετικά με το νέο μοντέλο της BAIC θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα νέο Jeep, όμως αυτό απέχει λίγο έως πολύ από την πραγματικότητα.

Στους κινέζους αρέσει να αντιγράφουν και αυτό καμιά φορά μπορεί να δημιουργήσει… μικρές παρερμηνείες. Έστω και αν αυτές κρατάνε λίγο, ποιος μπορεί να πει ότι το teaser δεν θα μπορούσε να ανήκει σε ένα νέο μοντέλο της Jeep; Αντιθέτως, η κινεζική BAIC κατασκευάζει τα SUV BJ 40 και BJ 60, με το σκίτσο να αφορά το μοντέλο που έρχεται να καλύψει το κενό ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

Advertisement
Advertisement

Παρόλο που η BAIC θεωρείται ο κλώνος της Mercedes-Benz στην Κίνα, το μεσαίο SUV θα λέγαμε ότι θυμίζει κάτι ανάμεσα σε Jeep Wrangler και Toyota FJ Cruiser και -όπως και το μεγαλύτερο BJ 60- θα διατεθεί με σύστημα τετρακίνησης σε όλες του τις εκδόσεις. Το μήκος του θα ξεπερνά τα 5 μέτρα (5,020 μέτρα), ενώ κάτω από το καπό συναντάμε δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και diesel με ήπια υβριδικό σύστημα 48V.

Όσο και αν έχει γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην αγορά της Κίνας και σε αυτά της Ευρώπης, θα λέγαμε πως η διαφορά ακόμη είναι χαώδης. Αυτό μεταφράζεται και ως αποτρεπτικός παράγοντας για να δούμε κάποια στιγμή ένα μοντέλο με την ονομασία BJ προς τα μέρη μας. Ας… συμβιβαστούμε λοιπόν με τα αυθεντικά Jeep ή Mercedes-Benz μέχρι νεοτέρας…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Dacia Duster είναι… γεννημένο για ακραίες περιπέτειες (video)
Αυτό είναι το Top-20 best-seller αυτοκινήτων του Σεπτεμβρίου!
ΕΕ: Όριο 30 χλμ./ώρα στις πόλεις και μηδενική ανοχή στο… αλκοόλ