Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ίλον Μασκ: Η Γερμανία τα σπάει!

Ελλάδα 4:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ίλον Μασκ: Η Γερμανία τα σπάει!

ΝΕΑ

Ίλον Μασκ: Η Γερμανία τα σπάει!

ΝΕΑ

Αν και τα πρόσφατα μαντάτα για την Tesla από την Γερμανία δεν είναι και τόσο καλά, ο Ίλον Μασκ δείχνει ενθουσιασμένος.

Advertisement
Advertisement

Μετά από μια επίσκεψη στο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Tesla κοντά στο Βερολίνο, ο Ίλον Μασκ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του, διακηρύσσοντας “Deutschland rocks!” («Η Γερμανία τα σπάει» σε ελεύθερη μετάφραση) εν μέσω επευφημιών και συνθημάτων από τους εργαζόμενους, όπως αναφέρουν διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι με το σύνθημα “Είμαστε το μέλλον”, ο Μασκ βγήκε από το εργοστάσιο μετά την επανέναρξη της λειτουργίας του μετά από εμπρηστική επίθεση σε κοντινό πυλώνα ηλεκτροδότησης που προκάλεσε διακοπή ρεύματος.

Το εργοστάσιο της Tesla στο Γκρούενχαϊντ, το οποίο επανασυνδέθηκε στο δίκτυο τη Δευτέρα μετά το περιστατικό εμπρησμού της 5ης Μαρτίου, είδε τον Μασκ να ασχολείται με μέλη του προσωπικού σε μια μεγάλη σκηνή στο χώρο του εργοστασίου.

Advertisement
Advertisement

Η ανάρτησή του στο X μετέφερε την ευγνωμοσύνη του για τις προσπάθειες της ομάδας Tesla Giga Berlin και την υποστήριξη της κοινότητας για την αποκατάσταση της λειτουργίας του εργοστασίου.

Η προσωρινή διακοπή της παραγωγής, που προέκυψε από την εμπρηστική επίθεση, εκτιμάται ότι εμπόδισε την κατασκευή περίπου 8.000 Model Y, γεγονός που ισοδυναμεί με οικονομικό πλήγμα περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το γερμανικό επιχειρηματικό έντυπο Handelsblatt.

Οι έρευνες των ομοσπονδιακών εισαγγελέων της Γερμανίας βρίσκονται σε εξέλιξη, διερευνώντας πιθανές κατηγορίες για τρομοκρατία και “αντισυνταγματική δολιοφθορά” σε σχέση με το περιστατικό εμπρησμού, το οποίο ανέλαβαν ακτιβιστές της ακροαριστερής Vulkangruppe.

Advertisement

Τα σχέδια επέκτασης του εργοστασίου της Tesla, που αποσκοπούν στον διπλασιασμό της δυναμικότητάς του σε 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως, έχουν προκαλέσει επικρίσεις από ακτιβιστές για το κλίμα, δεδομένης της ανάγκης αποψίλωσης ενός δάσους για τη στέγαση ενός εμπορευματικού σταθμού.

Αντιμετωπίζοντας τις ανησυχίες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Μασκ επιβεβαίωσε τη δέσμευση για την επέκταση του εργοστασίου, απαντώντας με ένα ηχηρό “Ναι, απολύτως” όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο.

Advertisement