Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτροκίνητο ποδήλατο από την BMW

Ελλάδα 11:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτροκίνητο ποδήλατο από την BMW

ΝΕΑ

Ηλεκτροκίνητο ποδήλατο από την BMW

ΝΕΑ

Η BMW παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρικό ποδήλατο με ένα ιδιαίτερα προηγμένο τεχνολογικό προφίλ. Η κίνηση του Active Hybrid e-bike όπως ονομάζεται το ποδήλατο της BMW, θα υποβοηθείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 250W και 90 Nm ροπής που θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία 502Wh και θα μπορεί να προσφέρει μια αυτονομία της τάξης των 100 χιλιομέτρων. Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Τόσο η μπαταρία όσο και το ηλεκτροκινητήρας είναι ενσωματωμένα στον αλουμινένιο σκελετό.

Ο αναβάτης θα μπορεί να ρυθμίζει την υποβοήθηση που θα λαμβάνει από τον ηλεκτροκινητήρα επιλέγοντας ένα από τα τέσσερα προγράμματα λειτουργίας. Το πρόγραμμα με την μικρότερη υποβοήθηση και την μεγαλύτερη αυτονομία θα είναι το ECO (υποβοήθηση +50%) ενώ αυτό που θα βοηθά στην επίτευξη της καλύτερης δυνατής απόδοσης θα είναι το TURBO (υποβοήθηση +275%). Η μέγιστη ταχύτητα του ποδηλάτου έχει οριστεί στα 25 χλμ./ώρα.

Παράλληλα η BMW έχει φροντίσει ώστε να εφοδιάσει το e-bike και με κάποια επιπλέον χρήσιμα λειτουργικά χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα τον εξοπλισμό με θύρα USB και Bluetooth, ώστε ο αναβάτης να μπορεί να συνδέει το κινητό του. Επιπλέον, στον πίσω προφυλακτήρα έχει τοποθετηθεί ένα φως LED ,το οποίο εκτός από στοιχείο του σχεδιασμού βοηθά και την βελτίωση της ασφάλειας.

Advertisement
Advertisement

bmw-active-hybrid-ebike-harpidis640

Ως προϊόν με την σφραγίδα της BMW, ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί και στα δυναμικά χαρακτηριστικά. Έτσι για παράδειγμα μέρος του σχεδιασμού είναι το κοντό ρύγχος αλλά και το ανασηκωμένο προς τα πίσω κάθισμα που ενισχύουν την σταθερότητα του αναβάτη κατά την επιτάχυνση.

Η τιμή του Active Hybrid e-bike, που θα διατίθεται σε επιλεγμένους επίσημους αντιπροσώπους της BMW, θα φθάνει τα 3.400 ευρώ.