Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό supercar από την Renovo Motors (vid)

Ελλάδα 10:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ηλεκτρικό supercar από την Renovo Motors (vid)

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό supercar από την Renovo Motors (vid)

ΝΕΑ

H αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία απέκτησε ένα ακόμη καθαρά ντόπιο ηλεκτροκίνητο supercar.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Λέμε “καθαρά αμερικανικό” επειδή η Renovo Motors από την Σίλικον Βάλεϊ επέλεξε το Shelby CSX9000 ως την βάση για το πρώτο της ηλεκτροκίνητο κουπέ. Μάλιστα, με αυτό η εταιρεία ξεκίνησε να ασχολείται από το 2010 για να παρουσιάσει πρόσφατα στην Καλιφόρνια το Renovo Coupe.

Ένα διθέσιο κουπέ με γνήσια αμερικανική σχεδίαση το οποίο εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στο κέντρο, με συνδυασμένη ισχύ που ξεπερνά τα 500 PS και φτάνει τα 138 kgm ροπής. H διαδικασία για το 0-96 km/h (ως γνωστό οι Αμερικανοί μετράνε το 0-60 mph) ολοκληρώνεται σε μόλις 3,4 sec ενώ η τελική αγγίζει τα 193 km/h. Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρίες λιθίου με ενεργειακό φορτίο που είναι διπλάσιο από ένα Tesla Model S, ενώ μία πλήρη φόρτιση διαρκεί 5 ½ h.

Advertisement
Advertisement

Τώρα, τα νούμερα μάλλον κολακεύουν το Renovo Coupe το οποίο όμως κοστίζει αρκετά χρήματα. Συγκεκριμένα, η τιμή του είναι στις περίπου 395.000 ευρώ με την αμερικανική εταιρία να παραδίδει τα πρώτα αυτοκίνητα από αρχές 2015 με προβλεπόμενη παραγωγή στα 100 αντίτυπα.