Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό, πισωκίνητο σπορ μοντέλο στα σχέδια της Honda

Ελλάδα 19:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό, πισωκίνητο σπορ μοντέλο στα σχέδια της Honda

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό, πισωκίνητο σπορ μοντέλο στα σχέδια της Honda

ΝΕΑ

Την ανάδειξη της απολαυστικής πλευράς της ηλεκτροκίνησης έχει μεταξύ άλλων στα σχέδιά της η Honda καθώς εξετάζει τη δημιουργία σπορ ηλεκτροκίνητου, πισωκίνητου μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Η Honda έκανε στο Goodwood την πρεμιέρα του νέου μικρού της ηλεκτρικού e-hatchback που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της εταιρίας. Ωστόσο φαίνεται πως η εταιρία δουλεύει ήδη σε μια νέα ηλεκτρική πλατφόρμα για μεγαλύτερα μοντέλα,

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η νέα πλατφόρμα θα έχει ευελιξία προσαρμογής σε διάφορους τύπους αμαξώματος, σε διαφορετικά πακέτα μπαταριών αλλά και τύπους μετάδοσης. Με αυτό τον τρόπο θα είναι δυνατή η μείωση του κόστους εξέλιξης για τα μοντέλα που θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα και αρκετά κοινά εξαρτήματα. Η πλατφόρμα αναμένεται να είναι έτοιμη μέχρι το 2025 και στην βασική της μορφή θα φιλοξενεί έναν ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος ο οποίος θα τροφοδοτεί τους αντίστοιχους τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Αυτό με την σειρά του ανοίγει το δρόμο και για μοντέλα με πιο πιπεράτες προδιαγραφές, κάτι που η Honda έχει δηλώσει σαφώς πως βρίσκεται στα πλάνα της μιλώντας για μοντέλα με κατανομή βάρους 50:50 και άκρως ενδιαφέροντα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές πέραν του γεγονότος πως μιλάμε για μοντέλα των μεγαλύτερων κατηγοριών C και D. Πάντως παράλληλα με την επέκταση των ηλεκτρικών της μοντέλων η Honda θα αξιοποιήσει στο έπακρο και την υβριδική τεχνολογία καθώς πρόσφατα ανακοινώθηκε επίσημα πως η νέα υβριδική μονάδα με δύο ηλεκτροκινητήρες είναι πλέον έτοιμη για εφαρμογή και σε μοντέλα μικρότερων κατηγοριών.