Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό MINI θα έχει τον χαρακτήρα ενός πραγματικού MINI

Ελλάδα 14:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό MINI θα έχει τον χαρακτήρα ενός πραγματικού MINI

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό MINI θα έχει τον χαρακτήρα ενός πραγματικού MINI

ΝΕΑ

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της MINI, Oliver Heilmer, αποκαλύπτει κάποιες νέες πληροφορίες σχετικά με το αναμενόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Oliver Heilmer σημειώνει πως η παρούσα γκάμα της MINI είναι ολοκληρωμένη, όμως τα σχέδια για το μέλλον δεν θα πρέπει να εστιάζουν μόνο στην εξέλιξη αλλά και στην καινοτομία. Όπως εξηγεί οι δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες είναι ιδιαίτερα υψηλές και φυσικά η MINI δεν θα μπορούσε να μείνει μακριά από τις εξελίξεις που αφορούν την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση.

MINI-EV-Concept-16546245harpi530

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον ίδιο η φιλοσοφία της MINI στρέφεται στην ανάπτυξη του κατάλληλου τεχνολογικού πλαισίου ώστε η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση του οδηγού με το αυτοκίνητο να είναι αντίστοιχη με αυτή μεταξύ δύο φίλων και όχι απλώς μια τυποποιημένη απρόσωπη διαδικασία. Ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι για παράδειγμα η υιοθέτηση στα μοντέλα του ομίλου BMW του συστήματος φωνητικών εντολών Alexa της Amazon.

Ο Heilmer πιστεύει πως το μέλλον την MINI είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό και ο ίδιος είναι ιδιαίτερα θετικός για κάτι τέτοιο καθώς η ηλεκτροκίνηση δίνει πολλά περιθώρια δημιουργίας στους σχεδιαστές.

Η εταιρία σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο το 2019 έχοντας παρουσιάσει μάλιστα ένα πρωτότυπο σχέδιο στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Ο Heilmer διαβεβαιώνει πως το αυτοκίνητο θα ταιριάζει απόλυτα με την φιλοσοφία και τον χαρακτήρα της MINI ενώ την ίδια στιγμή θα μεταδίδει ακόμα και σχεδιαστικά την καινοτόμα προσέγγισή του. Σύμφωνα με τον ίδιο το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε δίνει μια πρώτη γεύση όμως υπάρχουν ακόμα πολλές λεπτομέρειες που θα πρέπει να αποφασιστούν.

Advertisement

MINI-EV-Concept-16546245harpi640