Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ηλεκτρική Ford Mustang με 900 ίππους

Ελλάδα 17:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρική Ford Mustang με 900 ίππους

Mobility

Ηλεκτρική Ford Mustang με 900 ίππους

Mobility

Το όνομά του είναι Mustang Lithium, είναι ηλεκτρικό πρωτότυπο, αποδίδει 900 ίππους και έχει εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Η ηλεκτροκίνηση περνά στα musclecars.

Advertisement
Advertisement

 

Μία Ford Mustang έρχεται να αλλάξει ότι γνωρίζουμε για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η Ford, σε συνεργασία με την Webasto, δημιούργησε το project Mustang Lithium το οποίο διαθέτει την τεχνολογία μπαταριών 800-volt της Webasto και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Ο παραπάνω συνδυασμός είναι κάτι που δεν συναντάμε κάθε μέρα. Βλέπετε τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν πολύ δύναμη και ροπή και συνήθως έχουν αυτόματα κιβώτια. Εδώ το μηχανικό κιβώτιο (Getrag MT82), πρέπει να διαχειριστεί δύναμη 900 ίππων και ροπή 1.355 Nm έτσι έχει ημιαξόνια Ford Performance και ένα διαφορικό Super 8.8 Torsen.

Advertisement
Advertisement

Όμως οι νεωτερισμοί δεν σταματούν εδώ. Η χρήση του συστήματος μπαταριών 800-volt επιτρέπει στην εγκατάσταση να είναι ελαφρύτερη, πιο ισχυρή και να παράγει λιγότερη θερμότητα κατά τη χρήση, σύμφωνα με την Webasto. « Δεν είναι μυστικό πως κάνουμε ηλεκτρική την γκάμα μας» δήλωσε ο product development της Ford Hau Thai-Tang και πρόσθεσε: «Αυτό το μοναδικό πρωτότυπο Mustang αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για εμάς μαζί με την Webasto να παρουσιάσουμε στους πελάτες μας τι μπορεί να κάνει ένας νέος ηλεκτρικός κινητήρας σε ένα αυτοκίνητο που ήδη γνωρίζουν και αγαπούν».

Advertisement

Για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί καλύτερα την δύναμη και την ροπή του κινητήρα το Ford Mustang Lithium έχει ενσωματωμένα τα προεπιλεγμένα προγράμματα οδήγησης: Valet, Sport, Track και… Beast, τα οποία είναι προσβάσιμα από μια οθόνη αφής 10,4 ιντσών. Το ηλεκτρικό Mustang πατά πάνω σε τροχούς Forgeline (με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S). Επιπλέον έχει το πακέτο αναρτήσεων Ford Performance Track, φρένα Brembo (από το Shelby GT350R), αλλά και παράθυρα polycarbonate (πλαστικά). Για την φόρτιση χρησιμοποιεί το σύστημα TurboDX αλλά και φορητό φορτιστή TurboCord.

Advertisement

Η Ford δεν έχει αποκαλύψει στοιχεία σχετικά με την απόδοση ή την αυτονομία της μπαταρίας του Mustang Lithium. Οι πληροφορίες λένε πως και το ηλεκτρικό Crossover Mach 1, που είναι εμπνευσμένο από το Mustang, θα χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα μπαταριών. Το video της Fast Car Community από την έκθεση SEMA μας αποκαλύπτει, τα μυστικά του ηλεκτρικού high performance Mustang.

 

Advertisement