Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό έπιασε φωτιά κατά τη φόρτιση (video)

Ελλάδα 17:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό έπιασε φωτιά κατά τη φόρτιση (video)

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό έπιασε φωτιά κατά τη φόρτιση (video)

ΝΕΑ

Το να λαμπαδιάσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δεν είναι κάτι που βλέπουμε συχνά. Σύμφνα με την πυροσβεστική, στο video καταγράφεται η καταστροφή που ήρθε μετά από μια σειρά λαθών.

Advertisement
Advertisement

Το βίντεο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας σε ένα σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Dongguan της Κίνας, στις 8 Μαΐου 2020. Η καταστροφή που επεκτάθηκε και στα τρία αυτοκίνητα που φαίνονται στο πλάνο, ξεκίνησε από το κλειστό van που είναι δεξιά στην εικόνα και μοιάζει να είναι συνδεδεμένο σε ταχυφορτιστή. Στο video φαίνεται πως κάτι δεν πήγαινε καλά από την αρχή, πριν εμφανιστούν οι φλόγες, αφού η διαδικασία της φόρτισης συνοδευόταν από ένα περίεργο ήχο. Στη συνέχεια εμφανίστηκε καπνός και μετά φλόγες, με ιδιαίτερη ένταση όπως φαίνεται πολύ καθαρά.

Advertisement
Advertisement

Τα παρακείμενα αυτοκίνητα ήταν πολύ κοντά για να τη γλιτώσουν χωρίς ζημιές και έτσι, βλέπουμε στη συνέχεια πως επεκτάθηκε η φωτιά καταστρέφοντάς τα ολοσχερώς. Στο σημείο έσπευσαν περισσότεροι από 40 πυροσβέστες με 8 οχήματα για να περιορίσουν και τελικά να σβήσουν τη φωτιά, η οποία όμως είχε ιδιαίτερη ένταση σε όλες τις φάσεις της εξέλιξης. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός των τριών αυτοκινήτων που φαίνονται στο video, δύο ακόμα υπέστησαν ζημιές. Αποτέλεσμα του ατυχήματος αυτού ήταν το να κλείσουν και οι 48 σταθμοί φόρτισης (για 700 ηλεκτρικά αυτοκίνητα) προκειμένου να γίνουν έλεγχοι στην κατάσταση των εξαρτημάτων και να αποφευχθούν στο μέλλον αντίστοιχα περιστατικά. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια σειρά από λάθη που έγιναν στη διαχείριση του καλωδίου φόρτισης που είχε εκτενή φθορά από τις προηγούμενες χρήσεις, αλλά και στην τοποθέτησή του κατά τη σύνδεση του αυτοκινήτου για φόρτιση.