Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρικό crossover από τη Skoda

Ελλάδα 17:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό crossover από τη Skoda

ΝΕΑ

Ηλεκτρικό crossover από τη Skoda

ΝΕΑ

Η Skoda θα παρουσιάσει στην έκθεση αυτοκινήτου στη Σαγκάη το πρωτότυπο μοντέλο Vision E, με το οποίο θα μας δώσει μια μικρή γεύση για τα πλάνα της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Από τα σκίτσα που έδωσε στη δημοσιότητα η Skoda, το Vision E Concept βασίζεται πάνω σε ένα 4θυρο crossover αμάξωμα, με την κλίση της οροφής να παραπέμπει σε κουπέ αυτοκίνητο. Σε επίπεδο σχεδίασης τις εντυπώσεις κερδίζει το εμπρόσθιο μέρος, όπου κυριαρχούν τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα, αλλά και τα έντονα φουσκώματα κατά μήκος του αμαξώματος.

Η Skoda αναφέρει πως για την κίνηση του Vision E Concept φροντίζει ένας ηλεκτροκινητήρας 300 ίππων, με τις μπαταρίες να προσφέρουν αυτονομία 500km. Το 4κίνητρο πρωτότυπο έχει τελική ταχύτητα 180 km/h και η εταιρεία υπόσχεται ένα «εκρηκτικό» 0-100 km/h. Σε τεχνολογικό επίπεδο το μοντέλο μπορεί να κινηθεί αυτόνομα σε αστικό και υπεραστικό περιβάλλον, στοιχεία τα οποία θα υιοθετήσει η Skoda μελλοντικά στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

To εν λόγω πρωτότυπο αποτελεί προάγγελο για το πρώτο ηλεκτρικό crossover μοντέλο παραγωγής που θα μας παρουσιάσει η Skoda το 2020. Σημειώνουμε πως το πλάνο της εταιρείας αναφέρει πως μέχρι το 2025, η Skoda θα έχει στην γκάμα της 5 αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα (με βάση τη νέα πλατφόρμα MEB του VW Group).